Luis en Max Scholten kregen onder andere een sportabonnement voor het leven. (foto: Facebook Brothers Sportcentrum)
Luis en Max Scholten kregen onder andere een sportabonnement voor het leven. (foto: Facebook Brothers Sportcentrum)

Ruim 6000 euro voor 'straatarme' Scholten

Nieuwerkerk aan den IJssel - Met nog een paar dagen te gaan, hoopt Nieuwerkerker Luis Scholten (39) op nog een boost voor de steunactie die voor hem op touw is gezet nadat hij vorige week op televisie te zien was in het programma 'Steenrijk, straatarm'. De teller staat op ruim 6100 euro. "Voor mij een substantieel bedrag."

Naast het geld dat voor hem wordt ingezameld, en waarmee hij zijn schulden wil gaan afbetalen, zijn hem andere vormen van hulp ten deel gevallen. Mensen boden van alles aan: van een baan (die hij aannam), tot het opknappen van zijn huis, boodschappen doen en kleding voor zijn twaalfjarige zoon Max kopen. Van de Nieuwerkerkse sportschool Brothers kregen hij en zijn zoon een abonnement voor het leven.
Scholten voedt zijn zoon alleen op, sinds diens moeder niet lang na zijn geboorte overleed. De schulden die hij opbouwde, zijn het gevolg van het niet op de juiste manier aanvragen van het gezag over zijn kind, waardoor hij jarenlang van een te lage uitkering moest leven. Die uitgangspositie bracht hem er twee jaar geleden toe aan de slag te gaan met een Budgetmaatje van de gemeente.
Omdat hij zijn zoon op een originele manier eens goed wilde verwennen, gaf hij zich op voor het programma 'Steenrijk, straatarm'. Van het weekbudget dat ze kregen en dat dertig keer zoveel bedroeg als ze gewend zijn, gingen ze onder andere in een goed restaurant uit eten en samen karten. Scholten: "Het was leuke gekkigheid. Maar in feite hebben we niet veel nodig om gelukkig te zijn. We zijn tevreden met elkaar."


Winnaar Nazomerrit beproeft rijders Wijnrit

Nieuwerkerk aan den IJssel - De Wijnrit van AMC The Skymasters op vrijdag 8 oktober was voor de deelnemers geen kat in het bakkie. Niemand wist de rit, met opdrachten van Bertus van der Horst die vorige maand de Nazomerrit won, foutloos te rijden.
Met 174 strafpunten waren Piet Dubbeldam en Hans Keuning de besten in de Sportklasse, gevolgd door Gerard van Leersum en Joop Winkel (191 strafpunten) en Casper Bottemanne en Jaap Spaargaren (216 strafpunten).
In de Toerklasse wonnen Arthur Hol en Constance Stuurman met 307 strafpunten. Joke Klijnjan en Els van Rossen werden met 329 strafpunten tweede en Ad Hazenberg werd solo derde met 337 strafpunten.
Op het rittenprogramma staat voor vrijdag 12 november de Snertrit.