Het thema van de Kinderboekenweek, die op woensdag 6 oktober begon en nog tot en met zondag 17 oktober duurt, is 'Worden wat je wil'.
Het thema van de Kinderboekenweek, die op woensdag 6 oktober begon en nog tot en met zondag 17 oktober duurt, is 'Worden wat je wil'.

Platform Gehandicapten praat niet meer met college

Zuidplas - Stichting Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken (PGCZ) noemt het onbegrijpelijk hoe burgemeester en wethouders van Zuidplas omgaan met inwoners met een handicap of chronische ziekte en hun mantelzorgers. Zij wil niet meer met het college samenwerken.
Het bestuur van de stichting zegt dat er in diverse dossiers en projecten intensief overleg is geweest met de verantwoordelijke wethouders, maar dat de informatie die wordt verstrekt niet altijd volledig of juist is, brieven te laat of niet beantwoord worden en toezeggingen niet worden nagekomen. Het zou onder andere gaan om de toegankelijkheid van bushaltes en de Huishoudelijke Hulp Toelage.
Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart wil het platform weer in gesprek met een nieuw college. Het benadrukt dat de samenwerking met de gemeenteraad wel goed verloopt.


Oudsten lezen jongsten voor

Nieuwerkerk aan den IJssel - De Kinderboekenweek is begonnen en houdt ook de Prins Willem Alexanderschool bezig. Ouders komen vertellen over hun beroep, de bibliotheek wordt bezocht en groep 8a las de kleuters voor.