In de vijfde competitieronde namen de twee Franken het tegen elkaar op. (foto: Pixabay)
In de vijfde competitieronde namen de twee Franken het tegen elkaar op. (foto: Pixabay)

Frank van de Pavoordt winnaar Frankenslag

Moordrecht - Op het programma stond in de vijfde competitieronde bij schaakvereniging De IJssel het Frankenduel: het treffen tussen de titelkandidaten Frank Visser en Frank van de Pavoordt. Visser nam de nodige risico's: een ogenschijnlijk goede zet had het tegengestelde effect. Van de Pavoordt sloopte zijn stelling met binnenvallende torens en daarmee was het gedaan.
Leen Boonstra bleef met een stevige remise op de been tegen ranglijstaanvoerder Crelis Molenaar. Dat lukte Sjaak in 't Veld niet. Tegenstander Wim Mulder maakte al vroeg materiaal buit en gaf dit voordeel niet meer uit handen.
Aad van der Meer dolf het onderspit tegen Aad van den Berg. Onnodig pionverlies zorgde mede voor een slechte stelling en ten slotte voor een niet te houden eindspel.
Succes was er voor jeugdkampioen Nick McPherson. Hij was de sterkste in het duel tegen Frans Dubois. Teus Boere boekte zijn eerste zege. Slachtoffer Hans Verduijn verspeelde materiaal en kon dit niet meer goedmaken. Elena Gallo was er tegen Peter Morgenrood met een gemiste directe winst opnieuw dichtbij. Peter de Jong trok tegen Max Formenti in een partij met wederzijdse kansen uiteindelijk aan het langste eind.

Stand aan kop: 1. Crelis Molenaar, 2. Frank van de Pavoordt, 3. Frank Visser, 4. Aad van den Berg, 5. Wim Mulder, 6. Teus Boere.