Publiek geeft NieMo kracht

WATERPOLO
Nieuwerkerk aan den IJssel – Na drie verloren uitduels wonnen de dames van NieMo Barracuda zaterdag in vertrouwde omgeving voor het eerst. Het water van het Polderbad voelde tegen Sassenheim net wat lekkerder aan: 11-2.

NieMo Barracuda trad aan met een team ervaren dames en trappelend jeugdig talent. Op die wisselwerking was tegen Sassenheim weinig aan te merken. In de verdediging zat het goed in elkaar en in de aanval pijnigde de thuisploeg de gasten met snelle tegenstoten. Uitblinkers aan de kant van de Zuidplasploeg waren Jennifer Heemskerk, goed voor vier treffers, en Trudy Vastenhoudt, driemaal trefzeker. Daniëlle Heemskerk verdedigde haar doel met verve en stopte onder andere een strafworp.
De heren waren in Vlaardingen niet opgewassen tegen ZVVS: 9-7. Bij de thuisploeg speelde Bart Legierse de hoofdrol. Hij scoorde vijf keer, maar was ook een last als midachter van NieMo-midvoor Bart Botterman. "We kwamen in het begin op een forse achterstand. We gingen in de derde en vierde periode beter spelen, maar dat was te laat”, aldus speler Remon Verkade.