Reco ZVH hoeft zich niet te schamen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – “Dit was geen prestatie om je voor te schamen”, zei Reco ZVH-trainer Kristian van der Wel na de 3-0 nederlaag bij Orion. In Doetinchem haalde de Zevenhuizense formatie alles uit de kast, maar dat was niet voldoende: 25-17, 25-18 en 25-21.

Orion wordt in de eredivisie bij de grote drie gerekend en de verwachting is ook dit seizoen dat de club uit de Achterhoek met Lycurgus uit Groningen en Dynamo uit Apeldoorn zal strijden om de landstitel. “Misschien dat Sliedrecht Sport kan aansluiten, maar tussen de top en de rest zit een aardig gaatje”, aldus Van der Wel. “Ik zie dat niet snel veranderen.”
Ook na de wedstrijd in Doetinchem constateerde de oefenmeester dat Orion ZVH nog een paar stappen vooruit is. “Ze hebben een sterke ploeg. We hebben vandaag weinig tot niks laten liggen. Verdedigend speelden we goed, passend was het minder, maar dat dwong Orion ook af. De servicedruk was zo hoog dat we bijvoorbeeld nauwelijks konden aanvallen via het midden. Al met al vond ik ons zeker niet slecht spelen. Ik heb genoeg positieve punten gezien waarmee we vooruit kunnen.”
Jeroen van Iperen maakte zijn comeback nadat hij een paar weken geleden in de oefencampagne een vinger brak. “We zijn nog voorzichtig met hem, maar hij traint weer mee.”
Na twee zware bevallingen achter de rug – in de eerste wedstrijd was Lycurgus de tegenstander – wacht zaterdag VoCaSa in Swanla (aanvang 19.30 uur). Op papier de minste van de eerste drie tegenstanders. Van der Wel: “VoCaSa heeft ook een goede ploeg. We hebben er in de voorbereiding nipt van verloren. Het zal zeker geen makkie worden.”

De dames van Jumbo ZVH boekten in Swanla de tweede thuiszege. DVC uit Driebruggen werd met 3-1 verslagen, waardoor de ploeg van trainer René van Essen steeg naar de zesde plaats op de ranglijst.


BCN delft onderspit

BADMINTON
Nieuwerkerk aan den IJssel – De hoofdmacht van BCN heeft in de derde wedstrijd in de vierde divisie de eerste nederlaag geleden. In de Parkzoomhal was BC Schollevaar met 3-5 te sterk.

BCN was niet op volle sterkte, want Jaynique van Heerdt lag met griep onder de lakens. Ook BC Schollevaar was gehavend en moest vanwege het ontbreken van een tweede dame één van de twee singles opgeven. Daardoor hoefde Maite van Leeuwen niet in actie te komen voor BCN, dat dus met een 1-0 voorsprong begon.
Van de zeven partijen die wel gespeeld werden, won BCN er slechts twee. Stefan Broeren, die geteisterd werd door een teenblessure, won in drie sets zijn single en verliet in het mixdubbel met Liesbeth de Boer ook als winnaar de baan. Bij die twee successen bleef het echter voor BCN.