Nog geen hosannastemming bij trainer Groeneweg

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd in de vierde klasse gewonnen. De 4-1 winst op Ommoord verbloemde volgens trainer René van Beek echter het magere spel van zijn team.

“4-1 lijkt comfortabel, maar dat was het zeker niet”, reageerde de oefenmeester. “Het was erg moeizaam en het stond tot heel lang in de tweede helft 1-1.” Robin Zuierveld brak in de zeventigste minuut de ban, nadat de keeper een voorzet van Luuk Schaaf niet klemvast had. Schaaf besliste even later de wedstrijd met de 3-1. Ommoord speelde op dat moment al met tien man omdat een verdediger een rode kaart kreeg. Met zijn derde treffer van de middag bepaalde Zuierveld de eindstand op 4-1.
Het veldspel van zijn ploeg zinde Van Beek allesbehalve. “Ik vond dat we te veel meegingen in het spel van de tegenstander. We lopen te snel achteruit. Ik vind dat we dominanter moeten zijn. Onze kracht is spelen vanuit balbezit. De één-tegen-ééngevechten in het veld moeten we vermijden.”
Van Beek had wel een compliment voor ‘Luukie’ Schaaf. “Ik vond ‘m onze uitblinker. Hij speelde met een enorme drive. Het is heel jammer dat hij voor zijn werk in januari naar Dubai vertrekt. We gaan hem missen.”
De trainer had tegen Ommoord een basisplaats toebedeeld aan Olaf Redan. De jeugdspeler speelde als verdedigende middenvelder. “Ik hoor geluiden op de club dat wij geen verdedigende middenvelder nodig hebben in deze klasse, maar ik vind van wel. De balans in het elftal moet goed zijn.”


Nul punten nog steeds bittere realiteit voor Moerkapelle 

VOETBAL
Moerkapelle – Ook in de derde speelronde is een goed resultaat voor Moerkapelle uitgebleven. Op sportpark De Wilde Veenen moest de ploeg van trainer Gerald van der Klok zijn meerdere erkennen in Hazerswoudse Boys: 2-4.

Moerkapelle heeft geen eenvoudige start in de vierde klasse, want op de eerste en tweede speeldag trof het respectievelijk Cabauw en GSV, ploegen die net als Hazerswoudse Boys tot de top zes van de afdeling worden gerekend. “We hebben een lastig wedstrijdschema de eerste maand, want zaterdag gaan we naar Bergambacht. Het zou lekker zijn geweest als je snel de eerste punten had binnengehaald. Je moet uitkijken dat het niet tussen de oren gaat zitten”, aldus Van der Klok, die zich geen zorgen maakt. “Ik zie dat we steeds iets beter gaan spelen. En tegen Bergambacht zijn we eindelijk compleet.”
Tegen Hazerswoudse Boys moest Van der Klok voor de aanval een keuze maken tussen Tim Korevaar en Timon van Dam. Hij koos voor Van Dam die niet vanaf de linker- maar rechterkant speelde. Op links acteerde Jeffrey Kievit, in de spits Michael Koolhaas. Van Dam raakte in de eerste helft bij een 0-1 achterstand de paal. Van der Klok: "Hazerswoudse Boys speelde goed georganiseerd, maar het hielp ook niet dat we na een minuut al een strafschop tegen kregen.” Direct na rust maakte Kievit 1-1, maar kort daarop kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. "Ze waren verschrikkelijk efficiënt”, zei Van der Klok, die Hazerswoudse Boys zag uitlopen naar 1-4. "Op een grote afstraffing zit je niet te wachten. Gelukkig maakte Stef van der Zalm nog 2-4. Dat verzachtte de pijn enigszins. Het is zaak om vertrouwen te blijven houden.”


Motor IJsselvogels heeft een kleine beurt nodig

KORFBAL
Moordrecht – De aan het begin van dit seizoen soepel draaiende motor van IJsselvogels haperde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen De Vinken. Vooral in de verdediging was het niet goed en dat vertaalde zich in de eerste nederlaag van deze competitie: 18-19.

Door het verlies moest IJsselvogels de koppositie in de tweede klasse afstaan aan Atlantis uit Mijdrecht, dat nu één punt meer heeft. Zaterdag spelen Atlantis en IJsselvogels tegen elkaar. "Er is nog niets aan de hand”, reageerde IJsselvogels-trainer Berry Glissenaar rustig na het verlies tegen De Vinken. "Het gaat erom dat we leren van onze fouten. We moeten de draad deze week weer oppakken en duidelijk aangeven wat we beter hadden kunnen doen.”

IJsselvogels kreeg nog niet eerder dit seizoen zo veel doelpunten tegen. "Dat lag echt aan onszelf”, zei Glissenaar. "Verdedigen in een vak doe je collectief. We waren te veel gefocust op onze eigen tegenstander. Een aantal van onze spelers zat er niet lekker in.”

IJsselvogels leek na een 3-9 achterstand het lek boven te hebben toen het na rust op 10-10 kwam. De ongeconcentreerde manier van verdedigen brak de thuisploeg daarna echter definitief op. Vanaf de kant probeerde Glissenaar nog van alles om het wedstrijd- en scoreverloop te beïnvloeden. "Ik heb al snel Leon Blijenberg, die weer hersteld is van zijn blessure, ingebracht. Hij is onze beste verdediger. Dat had zeker effect, maar over de gehele lijn bleef het onvoldoende.