(foto: Joop Neven)
(foto: Joop Neven)

Blaadjes verkleuren en vallen, herfst in volle glorie

Het najaar is overduidelijk begonnen; de blaadjes verkleuren en dwarrelen richting aarde om daar een bladerdek te vormen waar je bij regenachtig weer gerust alert op mag zijn. Pompoenen en paddenstoelen schieten als eh... paddenstoelen uit de grond en elke dag gaat de lichtschakelaar eerder om.
Joop Neven struinde, toen de herfst al weer een paar weken oud was, op 6 oktober rond in een van zijn favoriete recreatiegebieden 't Weegje en constateerde: na regen komt zonneschijn.

Wie niet gecharmeerd is van de herfst of er zelfs somber van wordt, kan het voorjaar alvast een stukje dichterbij brengen door nu de bollen te planten die in het voorjaar voor een vrolijk accent in de tuin zorgen.

Als het tuinwerk gedaan is en het buitenmeubilair afgesopt en opgeruimd, komen de klusjes binnenshuis in zicht. Die zijn er genoeg: van zolder opruimen tot muurtje behangen, van toiletrenovatie tot het opnieuw decoreren van de huiskamer.
Herfstvakantie
De scholen in onze regio maken zich op voor de eerste vakantie van het seizoen; in de week van 18 tot en met 22 oktober blijven hun deuren gesloten. Zit een uitje naar andere (verre) oorden er niet in, dan is er genoeg te beleven in de eigen omgeving. Zoek, met respect voor de natuur, mooie bladeren, kastanjes, dennenappels en mossen om een herfststukje te maken of leer fluiten op een eikelhoedje (een instructiefilmpje is te vinden op YouTube (zoekterm: fluiten op eikeldop).

Ga op pad en neem vooral de camera mee, wij zien herfstfoto's met plezier tegemoet: redactie@hvh-zuidplas.nl.