Tudor Villa in Triangel. Op de foto linksonder staat bewoner Wim de Wit.
Tudor Villa in Triangel. Op de foto linksonder staat bewoner Wim de Wit.

'Ik vind dit complex prachtig en het is hier zo heerlijk stil'

Sinds februari woont de 71-jarige Wim de Wit er samen met zijn vrouw: in het appartementencomplex Tudor Villa aan de Spiering in Triangel. Een wijk die echt opvallend is te noemen, gebouwd in tudorstijl: een bouwstijl die herkenbaar is door de extravagante decoraties in het metselwerk.

Hij vindt het er prachtig. De Wit zit op de tweede verdieping en kijkt vanuit zijn woonkamer naar een prachtig ruim balkon en van daaruit zo de polder in. "Hier wordt straks ook wel weer gebouwd, maar als het goed is kunnen wij overal tussendoor blijven kijken."

In januari is het complex opgeleverd, sinds februari zit het echtpaar De Wit erin. Wim sloot zich direct aan bij de Vereniging van Eigenaren en heeft het daar best druk mee. "Vooral zo'n eerste jaar in zo'n nieuw gebouw vergt veel tijd. Er moeten onderhoudscontracten worden afgesloten, bijvoorbeeld voor de lift en de waterpompen."

En bij een nieuw gebouw heb je vaak met kinderziektes te maken. De Wit wijst buiten naar een balkondeel bij zijn buren dat aangetast lijkt en vertelt over kelderruimtes die niet voldoende worden geventileerd. "Daar moeten ze dan even voor komen." Hij meent dat hij een prima contact heeft met de bouwer. "We spreken elkaar nog wekelijks. Dat is ook belangrijk nu, want straks vervalt de garantie en kun je nergens meer op terugvallen. Ik hoop toch zeker wel 85 van de 100 procent van de 'tekortkomingen', of noem het 'kinderziektes', getackeld te hebben."

Het complex bestaat uit 20 appartementen waarvan vier penthouses. De Wit kent inmiddels wel iedereen en iedereen hem waarschijnlijk ook, maar men loopt de deur niet bij elkaar plat. Wel is er al een gezamenlijke borrel geweest en heeft iedereen kennis gemaakt met elkaar. De Wit benadrukt dat het beslist geen 'ouwelullencomplex is', de jongste bewoners zijn in de veertig. De oudste is ergens halverwege de 70 en de rest zit ertussenin. 

De Wit werkte jarenlang voor Martinair en KLM en heeft op tal van plekken gewoond in het buitenland met zijn gezin, van Jemen tot Indonesië en van Opper Volta (nu Burkina Faso, red.) tot Taiwan. Maar het stel had de laatste 27 jaar wel een vaste plek om terug te keren en dat was aan de Zuidkade in Waddinxveen. "Ik ben hier verzeild geraakt in 1973 toen ik mijn carrière startte bij de kabelfabriek. Het huis aan de Zuidkade was een prachtig pand uit 1913. Dat had charme, maar we hadden ook te maken met alle ongemakken van een oud huis. En ik kan heel veel, maar ik wil het niet meer." 

Nu geniet hij vooral van alle luxe in zijn nieuwe huis. "Het is bijvoorbeeld fantastisch geïsoleerd, altijd aangenaam en zo lekker stil. Je hoort helemaal niets. Ik kon altijd alleen maar een boek lezen in het vliegtuig, maar nu lukt het me ook hier thuis." (Nicole Lamers) 

Bewoner Wim de Wit.