Het boek is een leidraad bij het benoemen van wat je ziet in eigen tuin.
Het boek is een leidraad bij het benoemen van wat je ziet in eigen tuin.

Nieuw boek: ‘Herken wie ik ben’

We gaan met z’n allen vaker de natuur in. Hoe leuk is het om de planten en dieren die je in je tuin ziet of tegenkomt tijdens een wandeling of fietstocht te kunnen benoemen. De nieuwe veldgids Herken wie ik ben van natuurillustrator Jasper de Ruiter bevat meer dan 57 herkenningskaarten van planten en dieren in Nederland. Zo wordt het op naam brengen van soorten een stuk makkelijker.

Met de laagdrempelige herkenningskaarten leer je snel paddenstoelen, vogels, vlinders, bijen, libellen, planten en bomen in één oogopslag herkennen. Staat de soort niet op een kaart, dan heb je mogelijk iets bijzonders gezien.
In de gids krijg je tips voor het snel herkennen van soorten, maar je leert ook zelf het weer te voorspellen, je wordt opgeleid tot spoorzoeker en je kunt aan de hand van de gevangen waterdiertjes de waterkwaliteit bepalen.

Als illustrator ontwerpt Jasper de Ruiter sinds 2000 uiteenlopende herkenningskaarten, die inmiddels niet meer weg te denken zijn uit de bezoekerscentra in ons land. De losse geplastificeerde kaarten zijn nu gebundeld in één gids.

Het boek is te bestellen op www.jasperderuiter.com voor 24,95 euro; ISBN 9789083161907?