BCN stoeit met shuttles

BADMINTON
Nieuwerkerk aan den IJssel – BC Nieuwerkerk is door een 3-5 zege bij BV Bavel opgeklommen naar een gedeelde tweede plaats in de vierde divisie. De Nieuwerkerkers moesten in Brabant vooral wennen aan de bijzondere shuttles.

“Er werd gespeeld met een soort hybride shuttle, die het gevoel gaf alsof je met een plastic shuttle speelde”, reageerde BCN'er Liesbeth de Boer. De shuttle staat op de ‘B-lijst’. “Je kon er eigenlijk alleen maar hard mee slaan, enige technische vaardigheid tentoonstellen was niet te doen.”

Een ander probleem in Bavel was de verder lege sporthal, waardoor het lastig was om de diepte te bepalen. BCN liet zich door de ‘omstandigheden’ niet gek maken en won na het damesdubbel en een mix, drie enkelspelpartijen, via Maite van Leuven, Stefan Broeren en Liesbeth de Boer. De enige nederlaag in de singles werd geleden door Jaynique van Heerdt, die in de tweede game bij 20-14 voor en een 1-0 voorsprong in sets een reeks matchpoints onverzilverd liet en uiteindelijk in drie games verloor.


IJssel overwintert met kater

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De laatste wedstrijd voor de wintersop leverde voor De IJssel een koude douche op. Op sportpark Dorrestein kon DSHC zich naar hartenlust uitleven: 3-8.

De pandoering kwam voor coach Charlie Barto als een verrassing, want vrijdag had zijn ploeg ten koste van Dordrecht de volgende bekerronde bereikt. Twee etmalen later constateerde hij dat zijn team niet de intensiteit kon brengen die het normaal aan de dag legt. "Het begin was nog aardig, maar dat DSHC de eerste de beste strafcorner erin schoot, hielp ook niet”, zei Barto. "De 0-2 viel snel daarna en vervolgens zijn we niet meer in de buurt geweest.”
De enige Nieuwerkerkse speler die plezier beleefde aan het duel was Joël Waasdorp, die drie keer raakschoot en daarmee verantwoordelijk was voor de gehele productie van zijn team. "Het is altijd lekker om met een zege de winterstop in te gaan. Dat zou nu helemaal goed zijn uitgekomen omdat we dan afstand hadden genomen van de degradatieplaatsen”, aldus Barto. De trainer is echter positief over de tweede competitiehelft. "We hebben nu alle tegenstanders gehad en op basis daarvan vind ik dat we tussen plaats vier en zes kunnen eindigen.” De IJssel hervat in februari de training en gaat als voorbereiding op het tweede deel op trainingskamp naar Barcelona. Barto: "IJs, corona en weder dienende.”