Groeneweg schuift door naar tweede plaats klassement

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van CKC. Door de 1-3 winst bij SV Buytenpark in Zoetermeer rukten de Zevenhuizenaren op naar de tweede plaats in het klassement.

Voor Groeneweg was het alweer de zevende zege op rij. De ploeg van trainer René van Beek, die op de eerste speeldag zijn enige misstap beging en verloor van TOGB, heeft alleen nog BSC’68 voor zich. Uitgerekend komende zaterdag komen de Benthuizenaren naar sportpark Van ’t Verlaat en dat doen ze met de eerste periodetitel op zak. Dat de eerste aan de neus van zijn ploeg voorbij ging, deerde Van Beek niet. “Het gaat ons erom om na de laatste wedstrijd van de competitie op de eerste plaats te staan. We zijn niet geïnteresseerd in de periodetitel.”

“Het is nog een lange weg, maar we staan in de goede stand.” Daarmee doelde de trainer op de instelling en inzet van zijn spelers. “In de vierde klasse moet je je vooral zelf uitdagen.” Zaterdag bij Buytenpark in Zoetermeer was zo’n wedstrijd. “Troosteloze ambiance. Geen publiek langs het veld en een enorm slecht grasveld. Die jongens hebben dat goed gedaan.”
Eenvoudig ging het echter niet. Pas na rust vond Groeneweg het doel. In de 46ste minuut ging Robin Zuierveld er op snelheid vandoor en gaf Rick Sleeuwenhoek een niet te missen kans. Vijf minuten later was het echter weer gelijk (1-1), maar waar bij de thuisploeg langzaam de kracht uit het elftal vloeide, bleven de gasten met energie en strijd gooien. Dat resulteerde in de verdiende 1-2 van Freek Hoogeveen. Nadat de beste spelers van Buytenpark de strijd geblesseerd hadden gestaakt, besliste Zuierveld de wedstrijd.


ZVH incasseert zware tik

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – RECO ZVH leed zaterdag een gevoelige nederlaag in de eredivisie. Streekgenoot VCN zegevierde in een leeg Swanla met 0-3: 16-25, 20-25, 18-25.

De derby draaide voor de Zevenhuizenaren, die hoger worden aangeslagen dan het VCN van trainer Ferry van Hal, uit op een deceptie. Trainer/coach Kristian van der Wel sprak van een collectieve offday. "Op een enkele speler na heeft niemand zijn niveau gehaald of benaderd.” Hij vervolgt: “We hadden in de tweede set een kleine opleving, maar die was dus zo voorbij. VCN had zijn zaakjes goed voor elkaar en kon aanvallend zijn gang gaan. Dat hebben wij toegelaten.”

Het huidige seizoen begint inmiddels grote parallellen te vertonen met de coronacompetitie van het voorjaar. ZVH was toen ook in het begin op zoek naar de juiste vorm. “We staan ook weer tiende, dat klopt”, zei Van der Wel. “We zullen ook nu weer hard moeten werken om uit dit dal te komen.” Hij wist niet of het een voordeel of nadeel is dat deze week twee wedstrijden op het programma staan: woensdag Sliedrecht Sport en zaterdag Dynamo. “Het goede gevoel moet weer terugkomen, want dat is nu ver te zoeken.”
Het was sowieso zaterdag een opeenstapeling van vervelende gebeurtenissen. Huisfotograaf André Dirks gleed uit op de tribune en moest met een pijnlijke hand naar het ziekenhuis.

Dames winnen
De dames van Jumbo ZVH wisten een dreigende nederlaag te voorkomen. Na drie sets keek de ploeg van René van Essen tegen een 2-1 achterstand aan in en tegen Utrecht. Via winst in de vierde set werd de punten alsnog binnengesleept: 8-15 en 2-3. Daardoor blijft ZVH vijfde in de derde divisie.


NieMo Barracuda mengt zich in titelrace

WATERPOLO
Nieuwerkerk aan den IJssel – De waterpoloërs van NieMo Barracuda zijn terug in de titelrace in de tweede klasse. De zwakke start van de competitie werd zaterdag in bijna één klap goedgemaakt door een 5-8 overwinning op koploper De Vliet.

NieMo maakte het verschil in het tweede gedeelte van de wedstrijd. In de derde periode liepen de gasten via doelpunten van Gerben Hoes en Robert den Arend uit naar een 4-6 voorsprong. Toen jeugdspeler Ryan van Delft (17) aan het begin van het vierde kwart het verschil op drie bracht, was de buit zo goed als binnen. Pas een minuut voor tijd wist De Vliet nog iets terug te doen, maar de Rijswijkse treffer werd meteen beantwoord door een goal van Jop Verhoogh, die daarmee de zege van extra glans voorzag.

Remon Verkade maakte dat vanaf de kant mee. Door een fout van de jurytafel kreeg hij al in de tweede periode zijn derde ‘persoonlijke straf’. “Ze hadden een straf van Bart Botterman achter mijn naam gezet. Bart mocht doorspelen, ik moest eruit.”

Ongeslagen status dames
De dames van NieMo Barracuda bleven ook in de derde opeenvolgende thuiswedstrijd ongeslagen. Door de zege op De Devel uit Zwijndrecht (7-5) werd aansluiting gevonden met de subtop van het klassement. Tessa Gouw, José Bak en Maritza Hoes scoorden allen tweemaal.