Meer met corona besmette inwoners naar ziekenhuis

Zuidplas - De GGd Hollands Midden heeft over vorige week in Zuidplas bijna honderd coronabesmettingen méér gemeld dan de week ervoor. Het waren er in totaal 379. In de statistieken zijn vijf ziekenhuisopnames opgenomen.
In de groep twaalf- tot zeventienjarigen is het aantal volledig gevaccineerden toegenomen. Eind vorige week had 63 procent twee vaccinaties gehad (tegen 62 procent een week eerder). Het percentage volledig gevaccineerde achttienplussers bedraagt al wekenlang 83 procent.
Lees verder op pagina 3


Kwaliteit kleine wateren vaak slecht

Regio - In Schieland en de Krimpenerwaard scoort 16 procent van de kleine wateren goed, de rest matig tot slecht. Dat laten de uitkomsten zien van het landelijke burgeronderzoek ‘Vang de Watermonsters’. De resultaten passen in het landelijke beeld. 

Deelnemers aan het onderzoek onderzochten de waterkwaliteit van sloten, singels, vaarten en kleine plassen in hun buurt, door onder andere te kijken naar het doorzicht van het water, de oeverstructuur en de aanwezigheid van planten en dieren.
Bronnen van vervuiling zijn onder andere mest en bestrijdingsmiddelen uit de landbouw en tuinen, straatvuil, hondenpoep, rioolwater, stoffen als PFAS en medicijnresten. Inwoners kunnen bijdragen aan een betere waterkwaliteit door bijvoorbeeld frituurvet, verf en chemische stoffen naar een afvalbrengstation te brengen en niet door het riool te spoelen.