Bijna 36 procent positief in teststraat

Zuidplas - Van ruim tweehonderd, naar ruim vierhonderd coronabesmettingen; in een week tijd is het aantal door GGD Hollands Midden geregistreerde coronagevallen in Zuidplas stevig toegenomen. Een persoon werd volgens de statistieken in het ziekenhuis opgenomen.

Vorige week lieten 1116 mensen uit Zuidplas zich testen; bijna 36 procent (411 personen) bleek positief. Een week eerder gingen veel minder mensen (779) naar de teststraat. Het percentage positief getesten (in aantal 227) lag toen enkele procenten lager.


Getuigen gezocht van trammelant op oudjaarsdag

Moordrecht - De politie zoekt getuigen van de ongeregeldheden op en rond de Moordrechtse Middelweg op oudjaarsdag. Jongeren gooiden toen zwaar vuurwerk richting omstanders en hulpverleners. Een agent kreeg een steen tegen zijn arm en raakte lichtgewond. Aan relschoppers die erbij waren, doet de politie het dringende verzoek zich te melden.

Rond 15.30 uur verzamelde zich die dag een grote groep jongeren. Onder andere bushokjes, een elektriciteitskast en een camera moesten het ontgelden. De groep bestond uit zo'n veertig à vijftig jongeren tussen de 12 en 22 jaar oud, die mondkapjes en kleding met capuchons droegen en petten op hadden.De politie en de gemeente Zuidplas doen samen onderzoek naar de ernstige ongeregeldheden van oudjaarsdag met als doel de verantwoordelijken bestuurlijk en strafrechtelijk aan te pakken. Van een aantal relschoppers is de identiteit inmiddels bekend.