Luijten blijft in Nieuwerkerk

Nieuwerkerk aan den IJssel – VV Nieuwerkerk heeft het contract met hoofdtrainer Ron Luijten met een jaar verlengd tot en met de zomer van 2023.

De 53-jarige Luijten is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Nieuwerkerk. Daarvoor was hij werkzaam bij de amateurs van Sparta. De oud-prof van Sparta en FC Haarlem stapte bij Nieuwerkerk in toen de club met een standaardteam op zaterdag begon. In het eerste seizoen dat de zaterdag het vlaggenschip was van de club werd beslag gelegd op het kampioenschap in de vierde klasse. De afgelopen twee seizoenen draaide Nieuwerkerk bovenin de derde klasse mee, maar zette corona een streep door de competitie. Momenteel staat Nieuwerkerk bovenaan in de derde klasse C met drie verliespunten minder dan SSS en staat op drempel van de eerste periodetitel. "We gaan op dezelfde voet door”, zegt voorzitter Hans Jeroense over de contractverlenging. "De resultaten en samenwerking zijn prima.”
Luijten maakt er geen geheim van om met Nieuwerkerk in de tweede klasse te willen uitkomen. "Hopelijk krijgen we nu wel de kans om het af te maken.”