Desnoods digitaal nabestaanden treffen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Ze doen het liever niet, maar als het niet fysiek kán, dan gaat Inloophuis Camino online. Normaal gesproken organiseert de stichting aan de Schoolstraat 11 in Nieuwerkerk activiteiten voor mensen die leven met kanker, hun naasten en nabestaanden.

'Nabestaanden treffen' is een nieuwe activiteit, die start op 27 januari. De maandelijkse bijeenkomsten zijn gratis en vinden, als de coronamaatregelen een fysiek treffen in het inloophuis verhinderen, online plaats. "Je zult verrast zijn wat er allemaal online kan", stelt Dineke Schrijver van Camino, bij wie meer informatie over de activiteit kan worden ingewonnen.
Deelnemers kunnen ervaringen delen en ontdekken wat helpend kan zijn. De bijeenkomsten worden begeleid en met de aanwezigen wordt bepaald wat op dat moment belangrijk is. Ook kunnen er onderling activiteiten worden georganiseerd. Dat alles onder het motto: niets moet en veel kan. 'Nabestaanden treffen' is voor iedereen die een dierbare heeft verloren, ook als het overlijden een andere oorzaak heeft dan kanker.De bijeenkomsten zijn maandelijks op donderdag van 9.30 tot 12.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan via 06-12679487 of ds50@me.com.


Baas en Rodenburg voeren lijst SP aan

Zuidplas - De lokale SP-afdeling heeft vorige week op de digitale algemene ledenvergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart gepresenteerd.
Huidig fractievoorzitter Jan Baas staat op 1, gevolgd door mede-gemeenteraadslid Serena Rodenburg. De top vijf bestaat verder uit Rob Belterman, Adri Woudstra en vakbondsman John de Neef. Anne Verzijl, Joke Verdoold, Peter Rietveld, Lex Broere en Kees van Leeuwen maken de top tien compleet.
SP Zuidplas heeft momenteel twee raadszetels.


Webinar discriminatie op de woningmarkt

Regio - De resultaten van een onderzoek naar discriminatie op de woningmarkt en een paneldiscussie staan op het programma van het Plein1-webinar van de provincie op 27 januari van 14.00 tot 15.30 uur. Via de chat kunnen vragen worden gesteld aan onderzoekers en panelleden en ervaringen met discriminatie op de woningmarkt worden gedeeld. Aanmelden kan via zuidholland.nl.