Wim Mulder (links) won voor het eerst de KO-cup door in de finale Neal Twigt te verslaan. (foto: pr)
Wim Mulder (links) won voor het eerst de KO-cup door in de finale Neal Twigt te verslaan. (foto: pr)

Wim Mulder wint met sterke dame IJsselbeker

Moordrecht - De finale om de KO-cup bij schaakvereniging De IJssel ging tussen Neal Twigt en Wim Mulder. Het werd een spannend schaakgevecht met wederzijds aanvallen op de konings- en damevleugel, uitmondend in een eindspel met dame voor Mulder tegen toren plus paard voor Twigt en ieder nog enkele pionnen. De dame bleek het sterkst en dus ging de KO-cup voor het eerst sinds de invoering van het bekertoernooi in 2010 naar Wim Mulder. 

Voor de clubcompetitie werd de voorlaatste ronde gespeeld. De strijd om plaats twee en drie is nog niet beslist. Frank van de Pavoordt won van Crelis Molenaar; het verschil met Wim Mulder is slechts enkele punten. Nick McPherson boekte een remise tegen Gerard van der Wouden en lijkt verzekerd van plaats vier. Sjaak in ’t Veld kwam tegen Frans Dubois met materiaalwinst in het voordeel en niet alleen dat, het betekende ook een bres in de verdediging van Dubois, resulterend in een snelle winst. Aad van den Berg stuitte op een sterke verdediging van Hans Verduijn.  Winstpogingen hadden geen succes: remise. Peter de Jong en Peter Vink troffen elkaar voor de tweede maal. Eerder werd het remise maar ditmaal trok Vink aan het langste eind. Stand aan kop: 1. Frank Visser, 2. Wim Mulder, 3. Frank van de Pavoordt, 4. Nick McPherson, 5. Crelis Molenaar, 6. Gerard van der Wouden.


Renirie en Sterk pakken bridgewinst

Zevenhuizen - Heleen Renirie en Gonnie Sterk hebben de wedstrijd van bridgeclub Zevenhuizen winnend afgesloten met 62,50 procent. Tweede werden Marcel Bergshoef en Theo Cornet (61,61), derde Patricia Niewold en Frank Schiereck (61,31). B-lijn: 1. Gerard Baaij en Ellie Blom (61,67); 2. Adrie Perdijk en Nelleke van Zwieten (58,50); 3. Francien Pigmans en Betty Zuiderwijk (55,50).