Moerkapels constructiebedrijf beboet na dodelijk ongeval

Moerkapelle - Een constructiebedrijf in Moerkapelle heeft van het Openbaar Ministerie (OM) een boete van 30.000 euro opgelegd gekregen voor het overtreden van de Arbeidsomstandighedenwet. Tijdens het werk werd op 4 december 2019 een werknemer van het bedrijf geraakt door een vallend zwaar metalen frame, waarna die overleed.

Naar aanleiding van het ongeval heeft de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) een strafrechtelijk onderzoek verricht. Het bedrijf heeft volgens het OM daaraan vanaf het begin volledige medewerking verleend en verantwoordelijkheid genomen voor het ongeval. Ook zijn maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.
Daarnaast heeft het OM meegewogen dat door het bedrijf goed contact is onderhouden met de nabestaanden van het slachtoffer. Voor de beslissing van het OM is het bovendien van belang geweest dat het bedrijf een blanco strafblad had.
Een strafbeschikking ter hoogte van 30.000 euro was volgens het OM een passende afdoening van de strafzaak. Het bedrijf heeft een schadevergoeding aan de nabestaanden betaald.


Themabijeenkomsten PGCZ

Zevenhuizen/Nieuwerkerk aan den IJssel - Het Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken (PGCZ) geeft in twee themabijeenkomsten voorlichting over zorg en ondersteuning in Zuidplas.

De bijeenkomst op woensdag 25 mei vanaf 19.30 uur in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen gaat over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en onafhankelijke cliƫntondersteuning (OCO). Gemeente Zuidplas, Stichting ZO!, Stichting MEE en Stichting IDb (Inclusie en discriminatiebestrijding) geven vanaf 20.00 uur presentaties. Om 21.00 uur is er ruimte voor gesprek en van 21.30 uur tot 22.00 uur is er een informatiemarkt met onder andere Stichting KernKracht, Stichting IDb, Ieder(in) en De Boodschappenkast.

Toegankelijker Nederland
De themabijeenkomst op donderdag 16 juni in het Kerkelijk Centrum in Nieuwerkerk heeft als onderwerp 'Lokale Inclusie Agenda Zuidplas'. Ook deze duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur. Naast de organisaties die in Zevenhuizen spreken, geeft Ongehinderd hier een presentatie: een sociale onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Mantelzorgondersteuning Zuidplas is aanwezig op de informatiemarkt.
Aanmelden voor de themabijeenkomsten kan via www.PGCZ.nl.