Leon Simons: “Ik denk niet dat het verschil had gemaakt als ik was gebleven.”
Leon Simons: “Ik denk niet dat het verschil had gemaakt als ik was gebleven.”

Simons: 'De club heeft dit niet verdiend'

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Hij heeft CKV, verdeeld over twee periodes, al 7,5 jaar onder zijn hoede. Ook bij trainer Leon Simons doet de complete leegloop bij het eerste team pijn. “Dit hebben de club en al die mensen die zich hebben ingezet, niet verdiend.”

Simons is bezig aan zijn laatste maanden in Nieuwerkerk. "Ik denk niet dat het verschil had gemaakt als ik wel was gebleven”, zegt de oefenmeester. "Het is een samenloop van gebeurtenissen, een opeenstapeling ook van keuzes die individuele spelers maken.”
Een van die gebeurtenissen - het mislopen van de tussenklasse - heeft volgens Simons ook een rol gespeeld. Nieuwerkerk kende een zeer teleurstellend verlopen zaalcampagne. "Ik weet niet of spelers andere keuzes hadden gemaakt als we ons hadden geplaatst voor de Korfbal League 2. Ik denk dat corona een heel belangrijke factor is geweest. Spelers hebben ingezien wat ze nog meer met hun vrije tijd kunnen doen. Het stoppen van Miriam Swart en Dani Hoogendoorn zijn daar voorbeelden van.”
In het statement dat Nieuwerkerk op de website maakte, werd Simons verweten dat hij zelf ook spelers van Nieuwerkerk heeft benaderd voor zijn nieuwe club DeetosSnel. Hij weerspreekt dat. "Het is onzin. Ik wil het graag uit de wereld hebben. Ik bemoei mij niet met spelers aantrekken. Dat doet de technische commissie. Elke club heeft het recht spelers te benaderen.”
De relatie tussen de club en trainer is bekoeld, maar allebei laten ze weten het veldseizoen op een goede manier af te willen sluiten. "Ik hoop dat we Unitas nog kunnen achterhalen”, zegt voorzitter Alfred Huijser. "De energie in de groep is er volledig”, reageert Simons. "We trainen goed, maar we moeten door de afwezigheid van drie dames drie nieuwe dames inpassen.”
Voor de lange termijn weet Simons zeker dat Nieuwerkerk er bovenop komt. "CKV heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet, ook bij de jeugd. Dat spelers vertrekken is inherent aan het spelen van topkorfbal, de pech is dat in één keer een hele generatie stopt of vertrekt.”