Ga zelf op zoek

Overal ter wereld liggen geocaches (uitspraak geokeshes) verstopt. Met de gratis Geocaching-app kan je die op elk moment van de dag opspeuren.

Begin door de app te openen en kijk of er geocaches in de buurt zijn. Selecteer degene die je wilt vinden; 'moeilijkheid' geeft aan hoe lastig de zoektocht zal zijn en onder 'terrein' wordt de omgeving omgeschreven. Met ‘navigeer' word je in de buurt van de geocache geleid. Trilt je telefoon, dan is het tijd om zelf te zoeken. De app vertelt je hoe groot de koker is; dit kan variëren van een filmroldoosje tot een emmer. Kom je er niet uit, klik dan op ‘hint'. Let op, soms heb je voorwerpen nodig  zoals een pincet, een zaklamp of zelfs een boot. Dit staat bij 'eigenschappen'.
Onder ‘beschrijving' krijg je extra informatie. De serie in het Bentwoud geeft zo bijvoorbeeld een kijkje in de geschiedenis van het gebied.
Gevonden? Schrijf je naam in het boekje in de koker (vergeet je pen niet mee te nemen) en klik op ‘log' om in de app te markeren dat je missie is volbracht.

Voor sommige geocaches, zoals een paar uit de Bentwoud-serie, moet je premium lid zijn (6 euro per maand of 30 euro per jaar).