De deelnemers kregen uitleg over het reilen en zeilen op de boerderij. (foto: pr)
De deelnemers kregen uitleg over het reilen en zeilen op de boerderij. (foto: pr)

Gemeente zoekt verlichting

Nieuwerkerk/Moordrecht - Het systeem voor het automatisch in- uitschakelen van straatverlichting wordt vervangen door nieuwe stabielere digitale technologie. Het is mogelijk dat niet alle verlichting direct na 4 juli werkt zoals het hoort. Wie overdag brandende straatverlichting ziet, kan dit melden via 0180-330300 of www.nobra.nl/gemeentezuidplas.


Dagje boerderij valt in de smaak bij Zonnebloemgasten

Moordrecht - In groepjes verkenden 45 deelnemers en 15 vrijwilligers van de Zonnebloem maandag 27 juni het erf van melkveebedrijf en zorgboerderij de Bovenstee in Moordrecht. Ze kregen uitleg over het reilen en zeilen op de boerderij, bezochten de koeienstal, genoten van het uitzicht op de polder en 'rollebolden' in de hooiberg.
Rita en Paul Oudijk hebben samen met hun kinderen 180 melkkoeien, schapen, konijnen, poezen en een hond. Sinds 2004 bieden zij op de zorgboerderij dagbesteding aan voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Hoewel regen de organisatie deed besluiten tot een voortijdig einde van het bezoek, viel de dag - inclusief brunch - erg in de smaak.