'Inzet is duidelijkheid voor inwoners'

Vervolg van pagina 9
Nieuwerkerk - De eerste gesprekken met grotere stakeholders zoals grondeigenaren, de provincie Zuid-Holland en ondernemers zijn al gevoerd. Voor elk scenario zegt het college naar zowel de korte als de lange termijn te kijken. Het wil ‘zo maatschappelijk optimaal’ omgaan met de potentie van Nieuwerkerk-Noord.
De inzet is daarbij dat zittende eigenaren, ondernemers en inwoners van het gebied duidelijkheid krijgen over de toekomst van Nieuwerkerk-Noord tot 2035. Het is niet bekend wanneer de verkenningen moeten zijn afgerond.


Binnenkijken in het nieuwe provinciehuis

Den Haag - Het gerenoveerde hoofdgebouw van het provinciehuis in Den Haag opent op 10 september de deuren voor belangstellenden. De open dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

De provincie heeft gekozen voor renovatie van het pand in plaats van nieuwbouw. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid, maar ook om zoveel mogelijk originele elementen te behouden, zoals de?deuren van de Statenzaal, wandreliëfs en de originele gevelbekleding. Het hoofdgebouw is nu energieneutraal met onder meer zonnepanelen op het dak en energieopslag in de bodem.