'Daar kan prima een laagbouw-Knarrenhof'

Zojuist Hart van Holland zitten lezen. Het is inderdaad zo dat velen naar een Knarrenhof, zoals ze meestal worden genoemd, zouden willen verhuizen. Het zou de doorstroom ook enorm helpen. Ik lees dat ze kijken naar een stuk bij Hitland. Ook daar zullen omwonenden wel commentaar gaan geven.
Ik zou de heer Van der Bijl willen wijzen op een stuk grond waar mijns inziens geen omwonenden protest kunnen gaan geven. Het is een weiland waar nooit iets staat en waar nooit iets gebeurt. Ernaast ligt een weiland waar paarden staan. Het ligt bij de rotonde als je van de Zuidplaslaan komt. Daar neem je de rotonde en bij de tweede afslag de Zuidplasweg op. Meteen zie je dan het stuk grond liggen. Het grenst aan de spoorbaan.
Volgens mij kan daar prima een laagbouw-Knarrenhof of 'Kolenerf' gemaakt worden. Laagbouw heeft echt voorkeur, merk ik altijd.
Recent sprak ik een gemeenteraadslid over een ander onderwerp, maar ik heb hem zijdelings ook op dit stuk grond gewezen.
Ik schrijf dit overigens niet voor mijzelf. Na zes jaar zoeken hebben wij iets gevonden in de buurt van onze dochter, wat wij graag wilden. Dat is niet in Zuidplas.

Edith van der Laan,
Nieuwerkerk aan den IJssel


Getuigen van diefstal laptop uit galerijflat De Wilg gezocht

Nieuwerkerk aan den IJssel - In de Nieuwerkerkse galerijflat De Wilg is vrijdag 1 juli rond 12.00 uur een laptop gestolen. Agenten hebben met hulp van omstanders een mogelijke verdachte aangehouden.

De politie roept getuigen van de diefstal, of mensen die de verdachte in de omgeving van De Wilg hebben gezien, op om contact op te nemen. De verdachte is een donker getinte man van ongeveer 20 jaar oud, met een normaal postuur. Hij droeg een blauwe jas met capuchon.


Woonpartners heeft nieuwe commissarissen

Waddinxveen - Woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland heeft met ingang van 1 juli twee nieuwe leden in de raad van commissarissen: Hans Pluim en Gerard van Wijhe. De laatste is woonachtig in Zevenhuizen.