Reconstructie van velden en dalen start in 2025

Nieuwerkerk aan den IJssel – De reconstructie van de velden- en dalenbuurt in de Nieuwerkerkse wijk Zuidplas, waar vorig jaar politiek veel om te doen was, start eind 2025. 

Dat valt op te maken uit het Perspectief Ruimtelijke Opgaven (PRO) Light, waarin de gemeente alle projecten met ruimtelijke effecten beschrijft. De voorbereidingen voor de reconstructie beginnen in 2024.
De gemeente wil de twee wijken, die dateren van 1980, opknappen waarbij de gehele openbare ruimte vervangen wordt met nieuwe materialen en op enkele locaties een vernieuwde inrichting. Het fasenplan is nog in ontwikkeling, aldus de gemeente. In 2020 en 2021 werden de trottoirs herbestraat en daardoor is de veiligheid volgens de gemeente geborgd tot de reconstructie van 2025 en 2026.

Het eerste grote project in Nieuwerkerk vindt plaats in Dorrestein. Na de zomer van 2023 start de reconstructie van Dorrestein-Noord waarbij de gehele openbare ruimte wordt vervangen. Op een aantal locaties worden pilots gestart in het kader van waterberging. De reconstructie van Dorrestein-Zuid is gepland voor begin 2025.
Lees verder op pagina 3


20 juli geen krant

Zuidplas - Komende week, 13 juli, verschijnt voorlopig de laatste wekelijkse Hart van Holland. In de zomer verschijnt de krant om de week. Op woensdag 20 juli, 3 en 17 augustus publiceren we niet in print, in de andere weken en vanaf 24 augustus valt de krant wel op de mat.