De Zonnebloem stelt vrijwilligers in staat om met een gevulde picknickmand en hun gasten op pad te gaan.
De Zonnebloem stelt vrijwilligers in staat om met een gevulde picknickmand en hun gasten op pad te gaan.

Drakenbotenrace op de Rotte

Regio - Kijken naar of inschrijven voor de Drakenbootrace op de Rotte; het eerste kan op zaterdag 27 augustus, het laatste al op dit moment.

Volgens eeuwenoude Chinese traditie strijden teams in drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door luid tromgeroffel en aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Het parcours van de race is 180 meter en wordt in ongeveer anderhalve minuut afgelegd.

Een team bestaat uit minimaal 14 en maximaal 18 deelnemers. Welkom zijn vrienden-, business- en gelegenheidsteams, met of zonder ervaring. Dutch Dragons zorgt voor de boten, de stuurman en een drummer. Aanmelden kan via www.derotte.nl/drakenbootrace. De kosten zijn 130 euro per team.


Zonnebloempicknick met ijs

Regio - Een aantal vrijwilligers van de Nieuwerkerkse afdeling van de Zonnebloem trokken er vorige week bij zonnig zomerweer met hun gasten op uit naar de waterkant. In Nesselande hadden ze een mooi uitzicht over de Zevenhuizerplas en genoten ze van de zelf bereide en meegebrachte versnaperingen. De picknick werd afgesloten met Italiaans ijs.