CKV Nieuwerkerk treft in zaal oude bekenden Avanti en GKV

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk treft in het nieuwe zaalseizoen oude bekenden. Zo zijn Avanti uit Pijnacker en GKV uit Gorinchem ook in de hoofdklasse B ingedeeld.
Het lukte Nieuwerkerk afgelopen zaalseizoen niet zich te plaatsen voor Korfbal League 2. Het mislopen van die klasse was indirect de reden voor het vertrek van het hele eerste team.
In de hoofdklasse treft Nieuwerkerk, dat komend seizoen onder leiding staat van trainer/coach Mady Tims, behalve Avanti en GKV het Leidse Pernix, De Meeuwen uit Putten, ODIK (Barneveld), Swift Middelburg en DOS Westbroek.
Het gepromoveerde IJsselvogels gaat in de eerste klasse G de strijd aan met Albatros (Zwijndrecht), Tjoba uit Goes. ONDO ('s-Gravenzande), Kinderdijk, het Bleiswijkse Weidevogels, Maassluis en Excelsior Delft.


Clubkampioenen bij TuMo

TURNEN
Moordrecht – Jasmijn Stoetman is clubkampioen geworden van TuMo. Ze was de sterkste bij de selectiemeisjes. Op sprong, balk, brug en vloer was Stoetman goed voor een totaalscore van 48.45. Ze haalde goud op sprong, balk en vloer. Op de vloer moest zij de eerste plaats delen met Shanna Brochard, die derde werd in het eindklassement. Elisa van Zaalen eindigde als tweede achter Stoetman. Zij was wel de sterkste op de brug.
Bij de jeugd/junioren/senioren ging de zege naar Annemieke Lourens. Ze won één onderdeel; de sprong. Merle Goudriaan moest ondanks een dubbelslag – ze won goud op de vloer en de balk – genoegen nemen met de tweede plek in de eindrangschikking.
Clubkampioen bij de heren werd Quinten Stoetman.


Geoefend de tweede klasse in

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - Nieuwerkerk heeft een uitgebreide oefen- en bekercampagne in aanloop naar de nieuwe competitie die 24 september begint. De kampioen van de derde klasse, die promoveerde naar de tweede klasse, speelt vier oefenduels. De eerste is op dinsdag 16 augustus op sportpark Dorrestein tegen eersteklasser Spartaan'20 uit Rotterdam. De ploeg van trainer Ron Luijten heeft er dan vijf trainingen opzitten. Ook de tweede en derde oefenwedstrijd zijn op het eigen complex. Op 20 augustus wordt geoefend tegen tweedeklasser Sparta, op 27 augustus tegen derdeklasser IFC. Zaterdag 27 augustus spart Nieuwerkerk in Rotterdam bij Alexandria'66.
De bekerduels staan op het programma voor 3, 10 en 17 september.