Raadslid Pieter Beeldman plaatste onlangs symbolisch een fietsenrek terug bij De Smidse.
Raadslid Pieter Beeldman plaatste onlangs symbolisch een fietsenrek terug bij De Smidse.

College moet fietsparkeren opnieuw bekijken

Algemeen 318 keer gelezen

Moordrecht - Het college gaat de situatie voor het fietsparkeren in het winkelcentrum in Moordrecht opnieuw bekijken. Een meerderheid van de raad steunde vorige week de motie daartoe van de PvdA/GroenLinks.

De gemeente besloot onlangs de fietsenrekken bij De Smidse te verplaatsen. Dat leidde tot een regen van klachten. De fietsenrekken staan nu op veel grotere afstand van de twee supermarkten. De fractie van PvdA/GroenLinks pakte het meetlint erbij en constateerde dat fietsers nu twee tot negen keer verder moeten lopen.
Wethouder Rik van Woudenberg legde uit dat veiligheid de reden was voor verplaatsing. Volgens hem zijn ouderen met een rollator en een scootmobiel al een aantal keren aangereden. "Ik ben daar als dorpswethouder regelmatig op aangesproken."
Pieter Beeldman vindt dat Van Woudenberg overdrijft. Hij denkt dat het juist onveiliger is geworden. "Mensen fietsen nu het stuk naar de winkels en zetten daar op de stoep hun fiets neer. Kriskras door elkaar."
Bert Doek (ChristenUnie/SGP) vindt dat de maatregel te snel is genomen. "Ik dacht dat dit college haar les had geleerd en eerst de kennis van de inwoners had gebruikt. Blijkbaar niet dus", zo bediende hij zich van de nodige verkiezingsretoriek. Dat stoorde VVD-fractievoorzitter Ferry van Wijnen. "We hebben het over een motie. Laten we voor de inhoud gaan."
Van Woudenberg zegde toe de situatie te zullen 'optimaliseren'. "Maar de veiligheid van de oudere inwoners is voor ons het allerbelangrijkste", benadrukte hij. Dat was niet wat Beeldman wilde horen. "Ik wil graag weten of de wethouder bereid is de fietsenrekken op de oude plek terug te plaatsen", vroeg hij. "We gaan voor een optimaal resultaat", reageerde Van Woudenberg.