Afbeelding

Raad wil opbrengst sponsorloop verdubbelen

Algemeen 180 keer gelezen

Zuidplas - De gemeente Zuidplas gaat de opbrengst van de sponsorloop van de kindergemeenteraad voor KWF Kankerbestrijding verdubbelen. Daartoe heeft de gemeenteraad vorige week besloten.

Door Erik van Leeuwen

De sponsorloop voor het kankerfonds wordt woensdag 18 april rondom het Raadhuisplein in Nieuwerkerk gehouden. Inwoners van Zuidplas, jong en oud, kunnen zich voor een bedrag per ronde laten sponsoren. Ook is er voor particulieren de mogelijkheid om te doneren en voor bedrijven om reclame te maken. "Op die manier willen we zoveel mogelijk geld bij elkaar krijgen", vertelde kinderburgemeester Quinty Kalmeijer de raad vorige week dinsdag. De kindergemeenteraad neemt de organisatie voor haar rekening.
De raad toonde zich enthousiast over het plan van de kindergemeenteraad. "Dit is een goed doel met de hoofdletters G en D", vond D66-raadslid Joop Huson.
"Met de sponsorloop combineren jullie drie dingen: het zorgen voor elkaar, het sportief bezig zijn en het organiseren van een evenement. Een super drie-eenheid", richtte Pieter Beeldman van de PvdA/GroenLinks-fractie zich tot de aanwezige kindergemeenteraadsleden.
Vanwege het goede doel besloot de gemeenteraad de opbrengst van de sponsorloop, verminderd met de kosten, te verdubbelen. Er is wel een maximum van achtduizend euro. De sponsorloop wordt gecombineerd met diverse kraampjes op het Raadhuisplein. Daarnaast wil de kindergemeenteraad ook vermaak. "Het zou leuk zijn als er ook een springkussen komt", aldus Quinty Kalmeijer.