Hans Bolsterlee mocht de eerste paal slaan van het nieuwe complex.
Hans Bolsterlee mocht de eerste paal slaan van het nieuwe complex. Robbert Roos

Ook padelhal op tenniswalhalla in Swanladriehoek

Sport 976 keer gelezen

Zevenhuizen - Groot feest vorige week voor Tennisclub Zevenhuizen: de eerste paal van het nieuwe complex zit erin. Die paal werd geslagen door het oudste lid van de tennisvereniging, Hans Bolsterlee. Met de starthandeling ging een langgekoesterde wens in vervulling.

Ondanks een dreigende wolkenlucht die zich samenpakte boven het terrein van het toekomstige Sportpark Swanladriehoek, zat de stemming er goed in. Onder de genodigden en belangstellenden waren vertegenwoordigers van de gemeente Zuidplas, leden van Tennisclub Zevenhuizen en bewoners.
Tennisclubvoorzitter Ferry van Wijnen was maar wat blij met zoveel belangstelling. ‘Zijn’ club bestaat sinds 1968 en is volgens hem een van de gezelligste tennisverenigingen in de regio. “Ik ben even in de archieven gedoken, en zag dat de eerste gesprekken over een verhuizing al dateren van 2017 en 2019”, vertelde hij zijn gasten. “Na goed overleg en het akkoord van onze leden werd in 2021 de verplaatsingsovereenkomst getekend die een verhuizing van de tennisvereniging mogelijk maakt.”

Dankzij een flinke financiële bijdrage van de gemeente Zuidplas kan op het ‘tenniswalhalla’ naast zeven tennisbanen en het clubhuis ook een overdekte padelhal worden gerealiseerd. “Padel is een van de snelstgroeiende sporten van Nederland. Met deze uitbreiding kunnen we ons ledenaantal vergroten en onze financiële positie versterken.”

Na het slaan van de eerste paal en het uitbrengen van een toost verplaatste het gezelschap zich naar het huidige clubhuis waar gelegenheid was om na te praten. Naar verwachting wordt de nieuwe tennis- en padelclub in oktober of november van dit jaar opgeleverd.

Na het slaan van de eerste paal werd een toost uitgebracht.
De locatie waar de nieuwe tennis- en padelclub gerealiseerd zal worden.
Een artist impression van het nieuwe tennis- en padelcomplex.
Ook aan de inwendige mens was gedacht.
Genodigden, vertegenwoordigers van de gemeente en belangstellenden bij het slaan van de eerste paal.
Na het slaan van de eerste paal werd een toost uitgebracht.
Voorzitter Ferry van Wijnen sprak de genodigden toe bij het slaan van de eerste paal.
Hans Bolsterlee sloeg de eerste paal van het nieuwe tennis- en padelcomplex op Sportpark Swanladriehoek.
Hans Bolsterlee sloeg de eerste paal.