Ook de tuin rondom De Zevenster is niet toegankelijk voor bezoekers.
Ook de tuin rondom De Zevenster is niet toegankelijk voor bezoekers.

Coronapatiënt in zorgcentrum Zevenster

Algemeen 2.309 keer gelezen

Zevenhuizen - Bij een cliënt van De Zevenster is dinsdag 24 maart het coronavirus vastgesteld. De GGD Hollands Midden heeft dat bevestigd. De bewoner van het zorgcentrum werd uit voorzorg al in strikte isolatie verzorgd en dat zal zo blijven, beaamt directeur Wim Ansen.

Het personeel van De Zevenster is voorbereid om met crisissituaties om te gaan. Twee weken geleden werden zij geïnformeerd over wat er op het team af zou kunnen komen in de coronacrisis. 

“Onze mensen zijn gewend om met besmettingen om te gaan en geïsoleerd te verplegen, maar met dit nieuwe virus is het ook voor ons spannend.”

Verdrietige situatie
De Zevenster is sinds 20 maart gesloten voor alle bezoekers. ‘In deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van elke besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in verpleeghuizen ouderen wonen met een zeer kwetsbare gezondheid die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden. Wij willen u daarom nogmaals op het hart drukken niet langs te komen en ook niet buiten elkaar te ontmoeten als dat niet nodig is’, is te lezen op de website van het zorgcentrum.

Ook de bewoner die nu als ‘coronapatiënt’ geregistreerd staat, kan geen bezoek ontvangen. “Daar is de overheid heel streng in, en dat moet ook”, zegt Ansen. “Hoe verdrietig dat ook is.”

De impact is groot en alle bewoners hebben te lijden onder de strenge maatregelen. “We hebben een aantal tablets beschikbaar, zodat de bewoners toch met familie in contact kunnen blijven, daar wordt goed gebruikt van gemaakt.” 

Dat de bewoners niet vergeten worden blijkt ook uit de ‘fantastische’ acties die worden ondernomen. Bloemen en planten, kaartjes, telefoontjes. “Hartverwarmend”, vindt Ansen.

Flexibel
De directeur leeft met zijn bewoners mee, maar wil vooral de loftrompet steken over zijn personeel.

Per 24 uur wordt bekeken hoeveel verzorgenden er beschikbaar zijn. “Het personeelstekort is nijpend. Alle vakanties en verloven zijn ingetrokken, roosters worden gehusseld. Er wordt heel veel flexibiliteit van onze mensen gevraagd.” 

Hij ziet dat hun inzet onverminderd groot is. “Ik heb heel veel bewondering voor hoe zij met de situatie omgaan. De saamhorigheid is enorm, iedereen denkt mee. Het is een groot goed dat we dit met zijn allen kunnen doen.”