Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Myriam Dijck

Alle handjes in de lucht bij De Zevenster

  •   1004 keer gelezen

Zevenhuizen – “Alle handjes de lucht in!” roept Linda van Wijk door de microfoon. De Rotterdamse is vanwege de coronacrisis spontaan een tour gestart langs verzorgingshuizen in de regio. Woensdag trad ze als zangeres Belinda in de tuin van zorgcentrum De Zevenster op voor de bewoners. Die deinden op de balkons, achter het hek en de ramen met stralende gezichten mee. 

Sinds de noodmaatregelen van kracht zijn, mogen verzorgingstehuizen geen bezoek meer ontvangen. Maar nu was het woord ‘corona’ even helemaal vergeten. 

Terwijl bewoners en verzorgers vrolijk meeklapten op de liedjes van Willeke Alberti, Frans Bauer en Chubby Checker, stond verzorgster Nel Noorland met tranen in haar ogen toe te kijken. “Dit is zo mooi”, zei ze. “Het is hier heel stil zonder bezoek. We ontvangen wel veel tekeningen en kaartjes. Er is ook een spandoek opgehangen en kinderen hebben een stoeptekening gemaakt. En nu dit, dat maakt ook veel goed.”

Normaal gesproken staat Linda van Wijk in een dameskledingzaak in Rotterdam. De afgelopen tijd is ze, samen met haar geluidsman druk met optreden; haar agenda staat vol. 

Ze vindt het ontroerend om te zien hoe enthousiast haar publiek reageert. “In mijn kledingzaak komt nu bijna niemand meer. Het is toch prachtig dat ik iets kan betekenen voor deze mensen."

Videoboodschap
Het optreden was een initiatief van Zevenhuizenaar Karin Steenbergen. Zij zag vorige week de videoboodschap van de directeur van De Zevenster, Wim Ansen. Hierin riep hij mensen op om mee te denken over het creëren van lichtpuntjes voor de bewoners en medewerkers.

“Toen ben ik gelijk aan de slag gegaan”, zegt Steenbergen. Op Facebook zag ze dat Linda van Wijk een optreden had gedaan bij een ander verzorgingshuis. “Ik wilde dit graag ook voor de ouderen in De Zevenster doen. Even een steuntje in de rug in deze bizarre tijden.”

Na ruim een half uur kondigde Van Wijk aan dat ze net haar laatste nummer had gezongen. De bewoners lieten het er niet bij zitten. “Nog een keer”, klonk het in koor. Als toegift deed ze nog een allerlaatste liedje van Doris Day, waarbij het publiek vrolijk meezong.

Meer berichten