Afbeelding
Foto: archief HvH

Escapades op het gemeentehuis besproken bij Jinek

Algemeen Seksaffaire gemeentehuis 2.272 keer gelezen

Zuidplas - De nachtelijke escapades van in ieder geval twee medewerkers van de gemeente Zuidplas, is gisteravond ook voorbij gekomen in het programma van Eva Jinek. De beelden, waarop personen zijn te zien die seks lijken te hebben in het gemeentehuis in Nieuwerkerk, zijn geschoten door een groepje jongeren en vervolgens gisteren volop online gedeeld.

Op twee verschillende plekken in het gemeentehuis zijn mensen te zien die seksuele handelingen lijken uit te voeren. De beelden hiervan zijn uiteindelijk op het internet terecht gekomen, waarna het een eigen leven is gaan leiden. Zo is ook een video verspreid van twee handhavers van de gemeente Zuidplas, die later het gemeentehuis onder gejoel wilden verlaten. Zij maakten toen rechtsomkeert. De boa's die herkenbaar in beeld zijn gekomen, zijn inmiddels geschorst.

Wanneer precies de video nu is geschoten, is nog onbekend. Vermoed wordt dat het afgelopen weekend was. De gemeente Zuidplas heeft gisteren laten weten een onderzoek in te stellen. 

Meerdere media, op zowel lokaal als landelijk niveau, pakten het gisteren op. Zo ook Jinek. Zo stelde Eva Jinek de vraag aan een van haar tafelgasten, aangaande seks hebben op het gemeentehuis, of dit zou moeten kunnen. "We houden thuis ook de gordijnen dicht", zo werd vervolgens geantwoord.