Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Nieuwe kleine bedrijvigheid in de steeg aan de Dorpsstraat.</p>

Nieuwe kleine bedrijvigheid in de steeg aan de Dorpsstraat.

(Foto: Judith Rikken)

Wethouder bezoekt Zevenhuizense startende ondernemers

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Voor de horeca- en de evenementenbranche waren - en zijn - het moeilijke tijden, maar over het geheel genomen gaat het ondernemers in Zuidplas voor de wind. Dat werd vrijdag duidelijk bij een bezoek van wethouder Jan Willem Schuurman aan drie van hen in Zevenhuizen.

Volgens Maaike Kuipers - accountmanager bedrijven bij de gemeente Zuidplas - is het afgelopen jaar drie keer onderzocht hoe het de bijna vijfhonderd ondernemers in de gemeente in crisistijd vergaat. “Bij het eerste onderzoek was er nog sprake van paniek. Niemand wist waar het heen zou gaan. Bij de tweede en derde keer bleek het met het overgrote deel best wel goed te gaan.”

Een van hen is Zevenhuizenaar Remco Schuiling, die door de coronacrisis het laatste duwtje ‘kreeg’ om zijn restaurant aan de Dorpsstraat te sluiten en iets anders te gaan doen. Dat werd het bedrijfje Viergang Foods dat maaltijden bereidt voor afhalen en bezorgen. Sinds een half jaar huist het in een nieuwe, kleine bedrijfsruimte in een steeg van de Dorpsstraat, tegenover de hervormde kerk.

Zijn buren zijn de drie neven Sagar Sitaram uit Zevenhuizen, Danny Lachman uit Capelle aan den IJssel en Avinash Lachman uit Zevenkamp. Gedrieën begonnen zij bijna twee maanden geleden De Hindoestaan Food & Snacks, met roti, broodjes en bara’s.

Hún buur is de Zevenhuizense Chrissy Boode, die volgende maand haar beautysalon Bobella opent.

Personeel
Wethouder Schuurman kwam vrijdagochtend zijn oor te luisteren leggen bij de drie ondernemers. Wat landelijk een gegeven is - dat het door de coronacrisis lastiger is geworden om personeel te vinden - geldt ook voor de startende ondernemers van De Hindoestaan. “We hebben een kok en twee bezorgers in dienst en zijn echt op zoek naar meer mensen voor de bezorging en de kassa. Ze zijn nauwelijks te vinden.”

Schuurman zei het vaker te horen dat personeel waar bedrijven een jaar geleden ‘zo snel mogelijk vanaf wilden’ inmiddels aan de slag is gegaan in andere sectoren en niet meer terug te krijgen is.

De makers van bezorgmaaltijden lopen dan ook elke avond tussen vijf en half zeven naar eigen zeggen een marathon. Veel van de bestellingen lopen via Thuisbezorgd, legden zij aan de wethouder en accountmanager Maaike Kuipers uit. Remco Schuiling: “Als ondernemer kun je kiezen binnen hoeveel tijd je de bestelling wilt bezorgen. Wij kiezen standaard voor veertig minuten. Op het moment dat je na een bestelling die knop indrukt begint de race om er op tijd te staan.”

Voor Schuiling kan er echter nog meer bij. Het bezorggebied is onlangs uitgebreid naar een deel van Nieuwerkerk. Tot grote tevredenheid van wethouder Schuurman ook naar postcodegebied 2912.

Meer berichten