Afbeelding

Hazensafari Bentwoud

Algemeen 241 keer gelezen

Benthuizen/Regio - Het Bentwoud verandert in het voorjaar in een strijdtoneel voor de hazen die er leven. Wie het leefgebied van de oer-Hollandse bewoners wil leren kennen kan meelopen met de boswachter tijdens een hazensafari in het Bentwoud op zondag 11 maart van 9.30 tot 12.00 uur.

De hazen krijgen in het voorjaar de kolder in hun kop. De open velden zijn veranderd in een groot strijdtoneel, of beter gezegd een boksring, het is rammeltijd. Elke ochtend en namiddag rennen de hazen onvermoeid achter elkaar aan, waarbij ze elkaar regelmatig in de haren vliegen. Onder begeleiding van de boswachter doorkruisen de safarigangers het gebied op zoek naar hazen en hun sporen.

Gevecht
Garantie op het zien van 'een gevecht' kan de boswachter niet geven, maar hij belooft een 'spannende tocht'. "Laarzen of waterdichte schoenen zijn aanraders", zegt de boswachter.
Het wandelgebied is niet geschikt voor wandelwagens. Honden mogen niet mee, ook niet aan de lijn.

De safari start bij parkeerplaats Bentwoud-Noord aan de Hoogeveense weg 57 in Benthuizen. De kosten voor deelname bedragen 2,50 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar (onder begeleiding van een volwassene) en 5 euro voor volwassenen. De wandeling is ongeveer 5 kilometer lang. Aanmelden en vooraf betalen is verplicht via: http://www.staatsbosbeheer.nl/bentwoud