De sloop van de Rehobothschool staat gepland voor de herfst. (foto: archief HvH)
De sloop van de Rehobothschool staat gepland voor de herfst. (foto: archief HvH)

Sloop Moerkapelse scholen voorbereid

Algemeen 696 keer gelezen

Moerkapelle - Niet zeven goedkope koopwoningen, zoals eerder het plan was, maar zes starterswoningen en zes seniorenwoningen ziet het college graag komen op de locatie van de voormalige Keijzerschool aan de Beatrixlaan in Moerkapelle. Waar nu nog de Rehobothschool staat aan de Raadhuisstraat wil het college twaalf sociale huurwoningen en zes middeldure huurwoningen.

De gemeenteraad wilde graag geïnformeerd worden over de status van de woningbouwplannen voor de schoollocaties die sinds 2019 niet meer in gebruik zijn. In een informatienota legt het college nu uit wat de nieuwe plannen zijn, nadat het eerdere idee ‘vanwege de sterk verslechterde marktomstandigheden niet bleek te passen binnen in het financiële kader’. Oorspronkelijk zouden er aan de Raadhuisstraat achttien sociale huurwoningen worden gebouwd.

Vorig jaar zijn er participatieavonden voor omwonenden geweest over de nieuwe plannen. Uitgangspunt daarbij was volgens het college om draagvlak te krijgen voor meer woningen aan de Beatrixlaan, om samen met de ontwikkeling van de locatie Rehobothschool binnen de financiële kaders te blijven. ‘De uitkomst van de participatieavond eind 2023 was dat omwonenden zich onder een aantal voorwaarden konden vinden in een groter programma’, schrijft het college de gemeenteraad nu. ‘Dat is uitgewerkt in een nieuw voorkeursmodel dat eind maart 2024 aan de bewoners gepresenteerd wordt.’

Het college tekent daarbij aan: ‘Het uiteindelijk te realiseren programma blijft een balans tussen budget en marktomstandigheden.’

Als er voldoende draagvlak is voor het gekozen model voor de locatie Keijzerschool, komt het college met een raadsvoorstel om het oorspronkelijke programma te wijzigen en een Nota van uitgangspunten vast te stellen. Daarna wordt de verkoop van de locatie gestart.

Voor de Rehobothschool is het streven dat het college deze maand met woningcorporatie Woonpartners verkent of de corporatie het project in haar investeringsbegroting kan opnemen. Als de gemeenteraad instemt met de gewijzigde plannen kan een start gemaakt worden met het omgevingsplan.

Het college zegt ook deze maand te starten met de voorbereidingen voor de sloop van beide schoolgebouwen. De verwachting is dat de scholen in de herfst daadwerkelijk worden gesloopt.