Afbeelding

Groeneweg overleeft benauwde slotfase

Sport 237 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg maakte het zichzelf in de uitwedstrijd tegen Slikkerveer na een 0-3 voorsprong erg moeilijk. Twee tegengoals binnen vijf minuten zorgden voor een benauwde slotfase. Uiteindelijk kwamen de Zevenhuizenaren met de schrik vrij: 2-4.

Het duel werd ontsierd door twee rode kaarten na een opstootje. Een was voor Joey Grootscholten voor zijn aandeel in het duw- en trekfestijn. Met tien tegen tien veranderde er niets aan het spelbeeld. Groeneweg had de bal en heerste tegen Slikkerveer, dat behoudend speelde. Toen er nog 22 spelers op het veld stonden, kwam Groeneweg op voorsprong. Een lange pass van Luuk Gritter werd door een Slikkerveer-verdediger achter zijn eigen keeper gewerkt: 0-1.

Na de pauze haalden de gasten snel voordeel uit de extra ruimte die ontstond door de twee veldverwijderingen. Coen Hoogeveen (strafschop) en Mario van Dieren (voorzet Coen Hoogeveen) brachten de gasten nog wat steviger in het zadel. Van een zorgeloos slotstuk voor Groeneweg was echter geen sprake, want twee misverstanden in de defensie gaf Slikkerveer de kans binnen vijf minuten de marge terug te brengen tot één. De thuisploeg rook bloed en Groeneweg moest achteruit. Een goede actie van Luuk Schaaf, die van achteruit opstoomde en Robin Zuierveld de 2-4 op het presenteerbordje aanbood, maakte een einde aan de aanvallende dadendrang van Slikkerveer.