Groeneweg-trainer Pieter van Zoest: “ONA heeft de beste papieren.”
Groeneweg-trainer Pieter van Zoest: “ONA heeft de beste papieren.”

Superuitkomst Groeneweg op Super Saturday, Moordrecht geeft Kralingen vrij spel, Moerkapelle loert op derde periode

Sport 465 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg profiteerde zaterdag volop van het puntverlies van de concurrentie. Met de 3-1 zege op FC Perkouw heroverde de ploeg van Pieter van Zoest voor de derde keer deze competitie de koppositie: 3-1.

De negentiende speeldag in de vierde klasse werd bestempeld als ‘Super Saturday’, omdat de top vier van het klassement elkaar ontmoette.
In Bergambacht speelden Bergambacht en het Goudse ONA met 1-1 gelijk. Dat maakte de weg vrij voor Groeneweg om een belangrijke slag te slaan. Door de zege op FC Perkouw uit Berkenwoude kwamen de Zevenhuizenaren in punten gelijk met ONA. Omdat Groeneweg een beter doelsaldo heeft, vindt die zichzelf terug op de eerste plaats in het klassement. “Ik hoop dat we de koppositie nu wat langer vasthouden dan de eerste twee keer, want toen waren we ‘m de wedstrijd erop weer kwijt”, reageerde Van Zoest. De trainer hecht in deze fase van de competitie sowieso nog niet te veel waarde aan de eerste plaats. “We hebben nog een lange weg te gaan. ONA houdt in mijn ogen de beste papieren. Ze hebben het makkelijkste programma. Niet dat dat alles zegt, maar zij hebben de top vier al gehad. Wij spelen nog tegen Bergambacht en gaan ook nog op bezoek bij Be Fair.”

Van Zoest leek daarmee vooral wat kampioensdruk te willen wegnemen voor zijn ploeg, die in de ogen van de trainer ‘zat voetbal’ herbergt, maar dat niet altijd laat zien. “Het verschil is vaak groot, dat zag je ook vandaag weer. In de eerste helft speelden we erg passief en zonder beweging. Na de pauze was die beweging er wel. Dan zie je dat je een tegenstander als Perkouw helemaal ondersteboven speelt.”
Uiteindelijk bleef de teller op drie goals steken: twee van Rick Sleeuwenhoek, waarvan één voor rust, en één van Damian den Toom die raak schoot uit een vrije trap. “Als we het in de resterende zeven wedstrijden kunnen opbrengen om te spelen zoals in de tweede helft, kunnen we mooie dingen bereiken. Ik hoop dat de jongens dat ook gaan beseffen.”

Moordrecht geeft NOC Kralingen vrij spel
Moordrecht - De uitwedstrijd tegen NOC Kralingen is voor Moordrecht op een deceptie uitgelopen. De bezoekers lieten zich door de thuisclub naar de slachtbank leiden: 7-2.

Moordrecht hoopte in Rotterdam een goed vervolg te geven aan de goede start in de derde periode vorige week, met de winst op Stolwijk. Trainer Rens Binken moest na afloop constateren dat het vanaf het begin niet ging. “Het begon al met het feit dat er vijf spelers tien minuten te laat waren voor de wedstrijdbespreking. Ook de warming-up was slapjes. Dat we een handvol spelers misten en daardoor moesten schuiven met spelers op posities, hielp ook niet. We wisten dat we alleen bij een hele goede dag kans hadden.”

De start van Moordrecht was desastreus. Na negentig seconden was het al raak voor de thuisclub, die ook daarna weinig te duchten had van de gasten. “Ik miste bij ons de échte beleving. Alles bij elkaar was het on-Moordrechts.”
Bij rust keek Moordrecht al tegen een 4-0 achterstand aan. Na de pauze scoorde het freewheelende NOC nog drie keer, voor Moordrecht troffen Ryan Jackson en topscorer Clint Broer doel. Binken: “Ik hoop dat de jongens nog willen vechten voor de derde periode.”

Moerkapelle loert op titel in derde periode
Moerkapelle - Jarno van Ommeren was de grote man bij Moerkapelle. In de uitwedstrijd tegen Gouderak maakte hij beide treffers: 0-2.

Sinds Moerkapelle overstapte op een minder offensieve speelwijze stromen de punten binnen. Het herwonnen zelfvertrouwen zorgt ervoor dat trainer Gerald van der Klok en zijn pupillen zelfs denken aan de derdeperiodetitel. “Ik doe daar niet geheimzinnig over. We hebben het er afgelopen week met de groep over gehad. Ik zeg niet dat we een makkelijk programma hebben, maar het is wel kansrijk met FC Rijnstreek, SPV’81, Stolwijk, Sportief en Kamerik”, aldus Van der Klok.
Een belangrijke voorwaarde was wel dat er zaterdag gewonnen zou worden in Gouderak. Ondanks dat Moerkapelle, dat weer sterk verdedigde, zelf weinig kansen creëerde, pakten de gasten drie punten. “We hebben nu het geluk dat we in de eerste competitiehelft ontbeerden”, zei Van der Klok. “Niet dat onze overwinning niet verdiend was, maar de vrije trap waaruit Jarno van Ommeren de 0-2 scoorde, ging via een rug van een Gouderak-speler het doel in.”
Van Ommeren opende ook de score uit een strafschop. “Jarno maakt in tactisch, fysiek en mentaal opzicht grote stappen. Hij gedijt optimaal op de nummer-tien-positie. Hij komt vaker in scoringspositie.”