Het eerste herenteam van MVC is een mix van jong talent en ervaren krachten.
Het eerste herenteam van MVC is een mix van jong talent en ervaren krachten.

MVC kampioen derde klasse

Sport 263 keer gelezen

VOLLEYBAL
Moordrecht – De heren van MVC zijn kampioen geworden van de derde klasse. Dat gebeurde op de laatste speeldag, waarin de Moordrechtenaren Timios 3 op de ranglijst wisten te passeren.

MVC begon vrijdag aan de laatste speelronde in de wetenschap dat met 4-0 van Punch uit Delft gewonnen moest worden om nog aanspraak te maken op de titel. Om de druk op Timios, tot vrijdag koploper in de derde klasse, op te voeren, konden de Moordrechtenaren het zich niet veroorloven om een set te verliezen. De eerste drie sets gingen redelijk eenvoudig naar MVC, dat in de jonge Joppe in ’t Veld – afkomstig uit de eigen jeugd – een excellerende passer-loper had. In de vierde set moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten, maar werd uiteindelijk met 25-19 de setwinst binnengehaald. Omdat Timios later op de avond speelde, moest MVC anderhalf uur zenuwachtig wachten. Timios leek de druk niet aan te kunnen en verloor de eerste set, waardoor MVC het kampioenschap kon vieren.

Een dubbelslag, met dames 1 als kampioen, kwam er net niet. De Moordrechtse dames konden zaterdag de titel in de wacht slepen, maar setverlies in de wedstrijd tegen Volevo uit Leidschendam zette een streep door het kampioenschap. Hoewel dat formeel nog moet worden bevestigd door de bond, zijn de pupillen van trainer Jan Zaal wel zo goed als zeker van promotie naar de eerste klasse.