Glenn de Vries kan het aanbod van Achilles niet negeren. (foto: archief HvH)
Glenn de Vries kan het aanbod van Achilles niet negeren. (foto: archief HvH)

Glenn de Vries ruilt IJsselvogels in voor Achilles

Algemeen 400 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht - IJsselvogels moet op zoek naar een nieuwe trainer. Huidig trainer Glenn de Vries, bezig aan zijn eerste seizoen in Moordrecht, is gezwicht voor een aanbieding van Achilles uit Den Haag.

De Vries volgde vorig seizoen Mark Glissenaar op als trainer bij IJsselvogels. De club was zelf destijds verrast dat de ervaren oefenmeester, met gerenommeerde clubs achter zijn naam, voor de bescheiden veld-eersteklasser en zaal-tweedeklasser koos. De trainer zelf 'verzekert' dat zijn vertrek komende zomer niets te maken heeft met IJsselvogels. "Absoluut niet. IJsselvogels is een mooie en warme club. Ik ben hier nog niet klaar, maar had een fantastisch aanbod van Achilles op zak dat ik niet naast me kon neerleggen. Achilles heeft de ambitie om de beste club van Den Haag te worden. Ik had ze twee jaar geleden en vorig jaar al een nee verkocht, ik had nu het idee dat als ik dat opnieuw zou doen, die kans niet meer voorbij zou komen. Het was nu of nooit", aldus de Hagenaar.

"Achilles is sinds een jaar of vijf de grootste korfbalvereniging in Den Haag en is technisch volop in ontwikkeling. De club wil naar de hoofdklasse. De ambitie die de club heeft uitgesproken vind ik een aantrekkelijk vooruitzicht. Ik zie dat helemaal zitten."

De Vries wil zijn klus bij IJsselvogels op de best mogelijke manier afronden. "Eerst moeten we ons handhaven in de zaal, daarna op het veld. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat ons gaat lukken."

IJsselvogels is zich intussen aan het oriënteren op de trainersmarkt.