Logo hartvanzuidplas.nl
'De Watertuin van de Zuidelijke Randstad' is volgens wethouder Daan de Haas het gebied van de 'energieke optimisten'.
'De Watertuin van de Zuidelijke Randstad' is volgens wethouder Daan de Haas het gebied van de 'energieke optimisten'. (Foto: Erik van Leeuwen)

Nieuwe profilering Zuidplas als watertuin van de Zuidelijke Randstad

  •   keer gelezen

Zevenhuizen – De gemeente Zuidplas - 'De Watertuin van de Zuidelijke Randstad' - heeft zondag haar nieuwe gebiedsidentiteit onthuld.

Zuidplas stopte in april met de 'Gewoon Grenzeloos'-campagne, die sinds 2016 liep. Het college van burgemeester en wethouders wil met een nieuwe profileringsstrategie Zuidplas passender op de kaart zetten. 'Een plek waar dorpse kleinschaligheid het wint van de grote stad, waar wolkenkrabbers alleen aan de horizon bestaan en waar volop rust en ruimte is.'
'De Watertuin van de Zuidelijke Randstad' is volgens wethouder Daan de Haas het gebied van de 'energieke optimisten'. "Of we nou Moerkapellenaar, Moordrechtenaar, Nieuwerkerker of Zevenhuizenaar zijn. Wij laten ons niet gek maken. Niet door water, weer en wind."
Bij de keuze voor de nieuwe strategie speelt het verleden een grote rol. "De strijd tegen water en de innovatieve manieren om land te winnen, vormen een rode draad in onze geschiedenis", vertelde De Haas. "Kijk maar naar de vele dijken, slootjes, molens en gemalen, zoals het Abraham Kroesgemaal. Deze poortwachter van de Watertuin, qua watermanagement een technisch hoogstandje, zorgt ervoor dat we in de diepste polders van Nederland droge voeten houden."
Het beeldmerk met het beeld van een sprong in het water staat voor optimistisch, verfrissend, authentiek en dichtbij. De gemeente gaat het gebruiken bij het versterken van evenementen en activiteiten. Op beleefzuidplas.nl is te vinden wat er in Zuidplas allemaal te beleven is.

Meer berichten