Afbeelding

Dodenherdenking Zevenhuizen met zang, dans en muziek

Algemeen 564 keer gelezen

Zevenhuizen - Na twee jaar waarin gezamenlijk herdenken niet mogelijk was, grijpt de Commissie 4 mei Zevenhuizen de mogelijkheid aan om de dodenherdenking op het Dorpsplein naast het monument volgende week iets uit te breiden. In een programma van ongeveer 50 minuten kunnen inwoners van Zevenhuizen stilstaan bij de slachtoffers die zijn gevallen in de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog.

De Commissie 4 mei Zevenhuizen - bestaande uit vertegenwoordigers van diverse kerken uit Zevenhuizen en een vertegenwoordiger van de Zevenhuizenaren die niet aan een kerk verbonden zijn - hebben een programma samengesteld met korte toespraken, gedichten, muziek, dans en het leggen van kransen bij het monument.

Aan de herdenking op het Dorpsplein werken harmonieorkest De Kleine Trompetter, Shantykoor ‘t Kraaiennest, Fabia Dance Center, leerlingen van de drie Zevenhuizense basisscholen en demissionair wethouder Daan de Haas mee.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte gehouden. De organisatie raadt mensen die slecht ter been zijn of moeite hebben met lang staan aan om een eigen (klap-)stoel mee te brengen.