De voorraad is altijd direct beschikbaar zodat er snel begonnen kan worden met uw installatie.
De voorraad is altijd direct beschikbaar zodat er snel begonnen kan worden met uw installatie. Robbert Roos
Advertorial

PD Solar B.V. helpt gedupeerde klanten BewustCollectief B.V.

Algemeen 1.159 keer gelezen

Zevenhuizen - Goed nieuws voor gedupeerde klanten van BewustCollectief B.V. uit Nieuwerkerk aan den IJssel, handelend onder de naam BC Zonnepanelen uit Nieuwerkerk aan den IJssel, over welk bedrijf op 1 november het faillissement werd uitgesproken. Curator Maarten Brouwers heeft met PD Solar B.V. uit Zevenhuizen overeenstemming bereikt om de activiteiten van het bedrijf over te nemen om de lopende werkzaamheden uit de orderportefeuille alsnog uit te voeren of af te ronden.

Danny Lenters en Paul Steenbergen van PD Solar B.V. hoeven niet stil te zitten. Sinds de beslissing van de curator om de lopende orderportefeuille van BC Zonnepanelen over te dragen aan hun bedrijf, blijft de telefoon gaan. Ook komen mensen spontaan langs op de nieuwe locatie aan het Nijverheidscentrum waar op dit moment de verbouwing afgerond wordt terwijl de ene na de andere order zonnepanelen het bedrijf verlaat.
“BC Zonnepanelen had een grote orderportefeuille met honderden klanten”, vertelt Lenters. “Veel mensen hebben bij dit bedrijf een aanbetaling gedaan van gemiddeld 45 procent voor de levering en plaatsing van zonnepanelen. Die zijn echter in de meeste gevallen nooit geplaatst.”

Om al deze mensen snel van dienst te kunnen zijn is er een speciale mailbox geopend: wijhelpen@pd-solar.nl. Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen kunt u een kopie van de gesloten overeenkomt en een betalingsbewijs van de aanbetaling mailen naar PD Solar B.V. Wanneer u overeenstemming bereikt, wordt er door PD Solar B.V. een nieuwe overeenkomst gesloten. Mochten de bij BC Zonnepanelen bestelde zonnepanelen wel geleverd zijn maar u heeft vragen over de werking, reparatie of het onderhoud, ook dan kunt u contact opnemen met PD Solar B.V. Zij kunnen u ook informeren over de fabrieksgarantie op de betreffende zonnepanelen.

De mannen van PD-Solar B.V. geloven in een duurzame toekomst en streven ernaar om groene energie voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom zijn ze van harte bereid om de gedupeerde klanten te helpen. “We willen de zonnepanelen leveren en installeren volgens de overeenkomst die men heeft gesloten met het failliete bedrijf tegen betaling van de resterende 55 procent van de afgesproken prijs”, legt Steenbergen uit. In sommige gevallen, afhankelijk van onder andere de hoogte van de gedane aanbetaling, kan het voorkomen dat PD Solar B.V. een beperkte prijsaanpassing voorstelt. “De klant hoeft overigens pas te betalen na installatie en oplevering van de zonnepanelen. De gecertificeerde installateurs met wie we samenwerken krijgen van ons een oplevercertificaat mee dat de klant kan ondertekenen als de installatie opgeleverd is en naar tevredenheid werkt.”

PD-Solar B.V. biedt als betrouwbare partner een uitgebreid assortiment zonnepanelen van merken als Jinko Solar, Ja Solar en Sunway, maar ook omvormers en montagematerialen van de hoogste kwaliteit tegen scherpe prijzen. In januari komen daar ook huisbatterijen bij voor opslag van de opgewekte energie. “Door slim in te kopen en efficiënt voorraadbeheer zijn we in staat om de scherpste prijzen te kunnen hanteren waar onze klanten van profiteren”, vertelt Lenters die de afgelopen jaren veel ervaring opdeed in de import en export van producten. Net als Steenbergen – met volop ervaring als elektricien – weet hij dus waarover hij spreekt. “We zijn op dit moment volop bezig met het maken van offertes voor de honderden gedupeerden van het failliete BC Zonnepanelen en doen ons uiterste best om alle geplaatste opdrachten zo snel mogelijk alsnog uit te voeren.”

Natuurlijk begrijpen Lenters en Steenbergen dat het vertrouwen van al die klanten een behoorlijke deuk heeft opgelopen. “We constateren in de markt dat er bizarre bedragen worden gevraagd voor het installeren van zonnepanelen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze kosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd, waardoor meer mensen de mogelijkheid krijgen om zonnepanelen aan te schaffen. Het is onze overtuiging dat een eerlijke prijsstelling voor klanten niet alleen rechtvaardig is, maar ook de adoptie van zonne-energie zal bevorderen. Iedereen is welkom op onze nieuwe locatie aan het Nijverheidscentrum 44 in Zevenhuizen. Bij ons hoeft u niet te wachten op uw gecertificeerde zonnepanelen. Onze voorraad is altijd direct beschikbaar zodat er snel begonnen kan worden met uw installatie. Wij hopen op die manier het vertrouwen van deze klanten en nieuwe klanten te krijgen.”