Uit de oude doos: Hotel Oranje Boven in het voormalige Ontmoetingscentrum.
Uit de oude doos: Hotel Oranje Boven in het voormalige Ontmoetingscentrum. Anton Sinke

Terug van weggeweest: Hotel Oranje Boven in Ringvaartkerk

Algemeen 332 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Eerst naar de aubade, vervolgens naar de kleedjesmarkt en daarna koffie, nasi met gebakken ei, een rad van avontuur en soms zelfs een avondprogramma in het Ontmoetingscentrum in Nieuwerkerk. Hotel Oranje Boven was in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw een begrip op Koninginnedag, dit jaar is het terug van weggeweest op Koningsdag.

Koninginnedag is Koningsdag geworden en het Ontmoetingscentrum is niet meer, maar Teun Boele van de protestantse gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel wil de traditie op moderne wijze nieuw leven inblazen. Doel is niet zoals in het verleden geld opbrengen voor een goed doel (hoewel de dagopbrengst wordt geschonken aan de Nieuwerkerkse Voedselbank-in-oprichting), maar vooral het stimuleren van saamhorigheid en gemeenschapszin.
De Ringvaartkerk is zaterdag 27 april van 13.30 tot circa 19.00 uur Hotel Oranje Boven: de plek voor het ontmoeten van dorpsgenoten, waar de hele dag kan worden gegeten (waaronder nasi) en van alles te beleven valt. Nieuw is een markt met een keur aan boeken, platen, cd’s, spelletjes en wat curiosa.