Afbeelding

Nieuwerkerkse geridderd in Soest

Algemeen 150 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Gerda van Heck uit Nieuwerkerk aan den IJssel is dinsdag tijdens de algemene ledenvergadering van Vecon, een vereniging van leraren in de economisch-maatschappelijke vakken, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de vergadering in Soest nam zij na 27 jaar afscheid als bestuurslid van de vereniging.

Van Heck, die docent economie is, kreeg de versierselen behorend bij de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Rob Metz van de gemeente Soest.
De Nieuwerkerkse was sinds 1997 eerste en daarna tweede secretaris bij de vereniging. In die rol zorgde zij voor de organisatie van de vergaderingen, het agendabeheer en de coördinatie van de vergaderstukken. Verder heeft zij zich ingezet voor de jaarlijkse landelijke studiedagen voor leraren economie en de organisatie van het jaarlijks vakcongres. Door de manier waarop zij haar spilfunctie uitvoerde, waarbij zij ook de voorzitter ondersteunde en fungeerde als sparringpartner, heeft zij volgens het persbericht over haar onderscheiding bijgedragen aan een geoliede machine.
Van Heck is ook werkzaam bij het Stexvo, de organisatie voor de staatsexamens voor het voortgezet onderwijs. Zij is daar secretaris en momenteel voorzitter van de afdeling Rotterdam en omstreken.