Met het pontje over de Hollandsche IJssel kwamen kameel Einstein en Tamar Valkenier (rechts) naar Moordrecht.
Met het pontje over de Hollandsche IJssel kwamen kameel Einstein en Tamar Valkenier (rechts) naar Moordrecht. Foto: Instagram Tamar Valkenier

Avonturier en kameel logeren op zorgboerderij Moordrecht

Human Interest 726 keer gelezen

Moordrecht - Met kameel Einstein bracht fulltime avonturier Tamar Valkenier (34) begin deze week twee nachten door op zorg- en kinderboerderij In de Krom aan de Moordrechtse Middelweg. Voordat ze daar arriveerden, had Einstein op het pontje over de Hollandsche IJssel wel wat ‘cadeautjes’ achtergelaten.

Hij had het wat spannend gevonden, zo’n tochtje over het water. Maar het was niet de eerste keer; een dag eerder staken de twee de Lek al over.

Vanuit Berkenwoude liepen de Haarlemse en haar viervoeter zondag naar Moordrecht. Het was de zoveelste etappe in de tocht van Limburg naar Wassenaar die Valkenier onderneemt om haar onlangs verschenen boek Fulltime avonturier - over alles achterlaten en de zoektocht naar ultieme vrijheid onder de aandacht te brengen.

Reizend bestaan
Valkenier was in het verleden sterrenkok en - na haar studies bedrijfseconomie, criminologie en psychologie - recherchepsycholoog bij de Nationale Politie.

Zes jaar geleden stopte ze met werken en ging een jaar op reis. Na 12.000 kilometer fietsen op een zelfgebouwde fiets door Europa, Australië en Indonesië had ze de smaak te pakken en besloot een reizend bestaan te gaan leiden.