Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: archief

VVD-fractie ‘not amused’ na uitspraken raadslid Pouwels

  •   keer gelezen   Politiek

Zuidplas - Er dreigt een breuk tussen de VVD en raadslid Sep Pouwels. Binnen de partij is onvrede ontstaan naar aanleiding van een interview met Pouwels dat onlangs op de website van de Vereniging van Raadsleden is gepubliceerd.

Door Erik van Leeuwen

In het interview, dat vorige week op de site verscheen en onderdeel uitmaakt van een reeks gesprekken met raadsleden met diverse achtergronden, stelt Pouwels de diversiteit van de VVD Zuidplas en de gemeenteraad aan de kaak. Pouwels, die van Iraanse komaf is, stelt dat de gemeenteraad van Zuidplas vooral het domein is van oude, witte mannen en hekelt ook de cultuur in de raad. 

Enkele passages uit het artikel zijn slecht gevallen bij de VVD. “We zijn not amused”, zegt fractievoorzitter Ferry van Wijnen in een reactie. “Wij herkennen ons helemaal niet in het artikel.”

Moeizame relatie
Pouwels zegt in het artikel dat er in de gemeenteraad een ‘foutemannen-appgroep’ is. “Van die uitspraak zijn we erg geschrokken en we schamen ons ook diep richting de gemeenteraad vanwege die suggestie”, reageert Van Wijnen. Hij stelt namens de VVD-fractie dat er al enige tijd een moeizame relatie is tussen de zes andere fractieleden en Pouwels, die sinds 2018 in de gemeenteraad zit.

Pouwels zelf betreurt de consternatie die is ontstaan. “Ik heb dit interview niet gegeven om mensen te kwetsen. Ik sta wel achter mijn woorden. Ik hoop echt van harte dat we onderwerpen in de politiek en samenleving samen kunnen bespreken.”

De VVD zegt in gesprek te zijn met Pouwels. “Over eventuele consequenties laat ik mij niet uit”, aldus Van Wijnen. 

In de gemeenteraad wordt verschillend gereageerd. De SP vindt het geen ‘raar’ interview, een woordvoerder van het CDA zegt dat zij zich als vrouw altijd gerespecteerd heeft gevoeld. Van de tien benaderde mannelijke raadsleden zegt niemand in de ‘foutemannen-app’ te zitten.

Meer berichten