Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Chris van Mullem was ijzersterk in de passing.</p>

Chris van Mullem was ijzersterk in de passing.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Volleyballers RECO ZVH tonen zich anderhalve set Nederlandse top

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Kristian van der Wel, trainer/coach van RECO ZVH, neemt na een nederlaag nooit felicitaties aan, maar vrijdag na het bekerduel tegen Dynamo deed dat hij dat wel. Daar had hij dan ook alle reden toe, want zijn ploeg maakte het de aanstaande kampioen van Nederland behoorlijk lastig: 1-3.

Erik van Leeuwen

ZVH won weliswaar niet, maar maakte wel indruk in het treffen met de bezoekers uit Apeldoorn. Onbevangen spelend, met lef als toverwoord, bezorgde de thuisploeg de beste ploeg van Nederland een heet Zevenhuizens avondje. Nico Perdijk, speaker van dienst, trok na afloop dan ook de enige terechte conclusie: “Dynamo heeft het niet cadeau gekregen.”

De stemming zat er bij de gastheren vanaf het eerste moment goed in. De zevende man/vrouw mag dan nog altijd niet welkom zijn in de hal, Swanla trilde vrijdag op haar grondvesten. De zes spelers, die door Van der Wel als basisopstelling het veld werden ingestuurd, gilden het uit van de pret. De wisselspelers maakten lawaai voor vijftig en de vrijwilligers van de club die zich met ZVH-mondkapje naast het veld begaven, klapten en juichten mee. 

In die omgeving bleek het voor Dynamo heel lastig vat te krijgen op de thuisploeg, die in de eerste set zelfs twee fasen van ongekende luxe kende. Met Niels de Vries en Vincent van der Kraats aan de servicelijn leken alle Zevenhuizense acties in goud te veranderen. “In de eerste set lukte alles”, zei Van der Wel na afloop over de euforische stemming waarin zijn ploeg verkeerde. En aanvoerder Chris van Mullem: “We zaten in een soort flow. Hoe dat voelde? Geweldig natuurlijk.”

Dat aan de andere kant van het net Ricardo Hofman stond, gaf volgens Van der Wel ook een boost. Hofman verdiende in Zevenhuizen een mooie transfer naar Apeldoorn. “Zijn aanwezigheid gaf natuurlijk ook een prikkel.”

Pitbull
De belangrijkste reden dat ZVH tot grote hoogte klom lag echter in de manier waarop de ploeg het strijdperk betrad: met bluf en onbevangenheid. “Dit was pure lef”, vond Van der Wel. “Je weet dat je tegen de beste ploeg van Nederland speelt. Je hebt niet zo veel te verliezen. Dat kan ook omslaan in respect en ontzag, zodat je binnen drie kwartier weer buiten staat.”

Van dat ontzag had ZVH echter geen last. Het beet zich als een pitbull vast in de opponent, dat met grote moeite zijn belager wist af te schudden. Van der Wel: “Dynamo had het lastig om zich te herpakken.” Van Mullem: “Telkens als Dynamo een gaatje dacht te hebben geslagen van drie kwamen wij terug tot één.”

Trots overheerste dan ook toen Dynamo na veel pijn en moeite de vierde set won en met 1-3 zegevierde. Van Mullem zag een patroon in de prestaties van zijn team. “We hadden de laatste drie wedstrijden al gewonnen en deze prestatie sluit daar goed op aan.”

Van der Wel constateerde dat het vertoonde spel houvast biedt voor de toekomst. “We hebben het vertrouwen kunnen opvijzelen. Je ziet ook dat we als team in de breedte sterker zijn geworden. Vandaag kon Max Nieuwstadt niet spelen en Ludrich Inocente maar even. De jongens die hen vervingen, deden dat perfect.”

Meer berichten