Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De IJsseldames trainen alweer een tijdje in groepsverband.</p>

De IJsseldames trainen alweer een tijdje in groepsverband.

(Foto: Erik van Leeuwen)

De IJssel wandelt en rent naar Rome

  •   keer gelezen   Sport

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – Om zo fit mogelijk aan de (mogelijke) herstart van de competitie te staan, gaan de hockeydames van De IJssel geen uitdaging uit de weg. De vrouwen van trainer/coach Jean Paul Renes zijn hard op weg naar Rome.

Erik van Leeuwen

Naast twee trainingen in de week kunnen er door de pupillen van Renes ook op een andere manier punten worden gehaald. Via een virtuele tour naar de Italiaanse hoofdstad Rome wordt gestimuleerd om extra aan beweging te doen. 

“Twee dames hebben dat via Strava opgezet”, zegt Renes. “Het idee erachter is dat we met het hele team de afstand naar Rome overbruggen, virtueel uiteraard. Dat kan door hard te lopen, te skaten of door te wandelen. De afstanden die ieder teamlid aflegt worden bij elkaar opgeteld. De afstand die met skaten wordt afgelegd wordt gedeeld door drie. Gemiddeld legt een speler zo’n tien à elf kilometer per week af.”

De selectie is inmiddels al aardig gevorderd op de route. “Vorige week zondag hadden we ‘s avonds een teammeeting. Online uiteraard. We hadden Stuttgart bereikt. Dus dat werd een Duits feestje.”

Volgens Renes is de tour naar Rome goed voor het teamgevoel. “We kunnen nu nog geen wedstrijden buiten de club spelen, maar het kan best zijn dat we straks een versoepeling krijgen en dat we ergens in mei of in juni weer competitie gaan spelen. Dan moet je snel aan de bak. Alles wat je extra hebt kunnen doen, telt dan mee.”

De IJssel speelt inmiddels, met een bijna complete groep, weer wedstrijden. Meisjes A fungeert wekelijks als tegenstander en sparringpartner. Renes: “We hadden eerst een achterstand, want de jeugd tot achttien jaar mag al een tijdje in teamverband trainen en wedstrijden spelen. We verloren daardoor de eerste wedstrijd. Na een paar weken zie ik dat we er steeds beter in komen. We moeten klaar zijn, mocht het startsein voor de competitie nog komen. De bond kan zomaar kiezen voor een halve competitie. Dan hebben we nog vijf wedstrijden te gaan.”

Meer berichten