Mady Tims: “Ik ben altijd eerlijk geweest over mijn ambities.”
Mady Tims: “Ik ben altijd eerlijk geweest over mijn ambities.”

Mady Tims pakt ‘unieke kans’

Sport 837 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - CKV Nieuwerkerk maakte het kampioen Valto zaterdag erg lastig. In een gelijkopgaande wedstrijd liepen de bezoekers in de slotfase uiteindelijk uit naar 14-17.

Een paar dagen eerder was Nieuwerkerk nog ‘opgeschrikt’ door het nieuws dat Mady Tims en tweede trainer Chris Beuk na dit seizoen de club verlaten. De architecten van de nieuwe ploeg gaan volgend seizoen aan de slag bij Korfbal League-club Groen Geel in Wormer.
“Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik de ambitie had om op het hoogste niveau te willen werken”, reageerde Tims. “De timing is niet lekker, maar Groen Geel meldde zich pas afgelopen week.”
De clubleiding reageerde teleurgesteld op het besluit. In februari was de samenwerking tussen club en trainers nog verlengd met een tweede seizoen. Vooral omdat Tims en Beuk een cruciale rol speelden in de wederopbouw kwam de klap hard aan. “Ik begrijp die teleurstelling heel goed”, zei Tims. “We hebben met dit team belangrijke stappen gezet en het was ook de bedoeling om door te gaan. Voor mij is Groen Geel echter een unieke kans. Ik betwijfel of die kans zo snel opnieuw zou komen.”
De voormalig topspeler streeft ook als trainer het hoogste na. “Nieuwerkerk speelt op het derde niveau, Groen Geel op het hoogste. Ik wil geen jankverhaal houden dat je als vrouwelijke coach minder kansen krijgt, maar dat is nog wel de realiteit en speelt mee in de afweging.” Ze sprak ook van een ‘heftige week’. “Er zijn mensen die er van alles van vinden. Bij Nieuwerkerk, maar ook daarbuiten kreeg ik vooral begripvolle reacties. En we zijn met de ploeg verder gegaan waar we waren gebleven.”
“Er is ook na mij en Chris een leven en een mooie toekomst voor Nieuwerkerk. Ik zal met veel voldoening terugkijken op dit seizoen. Als je ziet hoe we ons ontwikkeld hebben als team, is dat iets om trots op te zijn. Uit tegen Valto hadden we geen schijn van kans, vandaag waren we niet eens compleet en grotendeels gelijkwaardig aan Valto.”

Nikita Ephraim naar Deetos
CKV Nieuwerkerk neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Nikita Ephraim. Ze heeft besloten haar korfbalcarrière voort te zetten bij DeetosSnel in Dordrecht.
Ephraim werd kampioen met Nieuwerkerk 2 van de reserve hoofdklasse en speelde regelmatig in de hoofdmacht. Dit seizoen begon zij als basisspeler, later raakte zij haar vaste plek kwijt. Emma Collée voegt zich daarentegen weer bij de selectie van Nieuwerkerk. Collée speelde een aantal jaren niet, omdat ze voorrang gaf aan haar maatschappelijke loopbaan. In 2017 maakte zij deel uit van de succesvolle jeugdploeg die de zaalfinale in Ahoy haalde.