Bart Huijser valt aan namens CKV Nieuwerkerk.

Prettig debuut CKV Nieuwerkerk

Sport 358 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - CKV Nieuwerkerk is het eerste avontuur ooit in de ereklasse van de veldcompetitie met een overwinning begonnen. Tegen streekgenoot KOAG was het spel niet goed, maar het resultaat wel erg prettig: 18-16.

Door Erik van Leeuwen

Nieuwerkerk moest tot het laatste fluitsignaal strijden voor de winst. De thuisploeg, met Melissa van der Velde in de basis voor de na de zaal gestopte Babette Blok, nam wel steeds het voortouw, maar slaagde er niet in om het taaie KOAG in een voortijdig stadium van zich af te schudden.

Vlak voor rust kwam Nieuwerkerk op een 9-5 voorsprong, maar de bezoekers uit Krimpen aan den IJssel wisten in de tweede helft stand te houden en tien minuten voor tijd zelfs op gelijke hoogte te komen (14-14). Uiteindelijk verloste Bob van der Weide kort voor tijd zijn ploeg van de zorgen. Voor Nieuwerkerk was de zege belangrijk omdat een succesvolle campagne in de degradatiepoule valt of staat met een dubbele overwinning op KOAG. Van de vier ploegen wordt KOAG, dat in de zaal lager speelt dan Nieuwerkerk, DeetosSnel en Valto, als de minste ploeg gezien.

Trainer Ronald Verbeek was na afloop dan ook opgelucht. Vanonder een petje zag hij de tekortkomingen van zijn team. “We hadden te veel kansen nodig om te scoren en we kregen te veel doelpunten tegen”, vatte hij het Nieuwerkerkse optreden samen. “Voor rust viel dat nog mee met zes goals, maar tien na de pauze, dat was echt niet goed.”

Verbeek constateerde dan ook dat zijn ploeg de komende tijd nog flink moet groeien om naast KOAG ook DeetosSnel of Valto voor te blijven in het klassement. Een pluspunt was het optreden van Nathan Marck, die lang geblesseerd was maar zaterdag een fitte indruk maakte. Hij speelde de hele wedstrijd en was viermaal trefzeker. Van de 34 treffers die Nieuwerkerk en KOAG samen produceerden, kwamen er overigens 25 uit mannenhanden.

Dat het zaterdag druk was op sportpark De Kleine Vink, waar het waaide en af en toe een buitje viel, had meer te maken met het feit dat Nieuwerkerk-KOAG een derby was dan dat het een wedstrijd in de ereklasse betrof. “Het voelde inderdaad niet als ons ereklassedebuut”, beaamde Verbeek na afloop. “De bond heeft gekozen voor deze opzet met 32 teams in de ereklasse. We spelen nu in de degradatiepoule, dus het voelt nog niet als het hoogste niveau. Dat zullen we pas krijgen als we ons handhaven en in september weer mogen starten in de ereklasse. Dan bestaat de kans dat we spelen tegen ploegen als PKC en Fortuna. Dat zijn grote namen.”