Logo hartvanzuidplas.nl
34,7 miljoen euro legde de nieuwe eigenaar van Reigerhof voor het winkelcentrum op tafel.
34,7 miljoen euro legde de nieuwe eigenaar van Reigerhof voor het winkelcentrum op tafel.

Reigerhof deels in buitenlandse handen

  •   410 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Winkelcentrum Reigerhof heeft een nieuwe eigenaar. DELA Vastgoed, sinds de bouw begin jaren tachtig eigenaar, heeft het grootste winkelcentrum van Zuidplas verkocht aan een Nederlands/Engelse joint venture.

Door Erik van Leeuwen

Sectie5 Investments uit Amsterdam en Harbert Management Corporation uit het Engelse Birmingham betalen een slordige 34,7 miljoen euro voor winkelcentrum Reigerhof. De verkoopt maakt deel uit van een grotere deal van in totaal acht winkelcentra verspreid over het land.

Naast Reigerhof heeft DELA Vastgoed ook winkelcentra in Utrecht (Groeneweg), Heiloo ('t Loo), Breda (Heksenwiel), Hengelo (Hasselo), Landgraaf (Op de Kamp), Eindhoven (Kastelenplein) en Den Bosch (Maaspoort) verkocht. In totaal gaat het om een winkelportefeuille van 80.000 vierkante meter.

Ook maken 87 appartementen boven de winkels in Breda en Landgraaf deel uit van de verkoop. Het is met een totaalprijs van 185 miljoen euro één van de grotere vastgoeddeals van 2019 in Nederland.

De acht winkelcentra hebben gemeen dat zij alle een wijkwinkelcentrum zijn met een belangrijke functie voor de supermarkten. In Reigerhof zijn Albert Heijn en Jumbo als hoofdhuurders gevestigd.

De deal komt niet helemaal uit de lucht vallen. Het was al bekend dat DELA in onderhandeling was over een verkoop. Het bedrijf wilde geld 'vrij maken' om de beleggingsportefeuille diverser te maken.

Wat de nieuwe eigenaar van plan is met Reigerhof is nog niet duidelijk. Het Nieuwerkerkse winkelcentrum werd sinds de bouw begin jaren tachtig twee keer gerenoveerd. Het lukte de beheerder (Colliers) niet om alle winkelunits te bezetten. Op dit moment staan zo'n vijf winkels leeg. Voor de winkel waar Foto Klein was gevestigd tegenover Bloemenzee, lukt het al jaren niet een huurder te vinden. Ook aan de buitenrand aan de kant van het spoor staat een winkelunit leeg. En voor de voormalige bankgebouwen van de ING en ABN Amro is ook nog geen nieuwe huurder gevonden. Ook leeg staat de voormalige ruimte van de bibliotheek, waar de kringloopwinkel tijdelijk gehuisvest was.

De winkeliers in winkelcentrum Reigerhof hebben in het verleden de wens uitgesproken dat de uitstraling aan de buitenzijde een meer 'winkelcentrum-achtig' karakter krijgt. Voor de komende periode stonden twee grote klussen op de agenda: de vloer en schilderwerk.
Reigerhof zou goed zijn voor vijftigduizend bezoekers per week.

Meer berichten